Kasvoteipeille on ollut käyttöä MM-hiihdoissa – "Hyiseltä tuntuu", sanoi Alaskan hirmupakkasiin tottunut amerikkalainen

Pakkassaään jäljet näkyivät Sveitsin Giuliana Werron kasvoilla maalissa alle 20-vuotiaiden naisten 15 kilometrin kisan jälkeen. Katja Luoma

Mikael Hoikkala

Nuorten MM-hiihtoja on kilpailtu Salpausselällä rapsakoissa pakkasissa. Torstain kisojen aikana aurinko paistoi kauniisti, mutta lämpömittari pysyi päiväsaikaankin 13–15 pakkasasteen lukemissa.

Ei mitenkään epänormaalit olot tämän lajin taitajille.

– Alamäissä viima tuntui kasvoissa ja polvissa, mutta muuten en edes ajatellut asiaa, kertoi U20-miesten 30 kilometrillä hopealle hiitänyt Håvard Moseby.

Maalialueella oli nähtävissä hytiseviäkin nuorukaisia. Naisten 15 kilometrin neloseksi tullut Yhdysvaltain Kendall Kramer piti itsensä liikkeessä haastattelua antaessaan, vaikka hän on tottunut vielä hurjempiin miinuslämpötiloihin kotiseudullaan Alaskan Fairbanksissä.

– Hyiseltä tämä tuntuu silti, 16-vuotias Kramer sanoi väristen.

– Luulen, että minulla oli vähän etua, koska olen tottunut hiihtämään hitaalla lumella. Latu oli todella hidas. Se varmaan lannistaa monista, koska haluaisivat mennä kovempaa.

Kasvoilla käytetyt, ihon suojaamisen tarkoitetut teipit ovat yleistyneet hiihtäjien keskuudessa. Kendall Kramer kuuluu niihin, jotka pärjäävät ilmankin.

– En tarvitse, hän virnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.