"Kolme MM-mitalia on todella kova yllätys" - Korvalle taas MM-pronssia, Karlsson ylivoimainen

Anita Korva tuli maaliin kolmantena, ja otti kisojen kolmannen pronssimitalinsa. Katja Luoma

Aino Kattilakoski

Suomen Anita Korvan hurja MM-pronssitahti sai jatkoa nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa torstaina. Tällä kertaa mitalikaappi sai täydennystä alle 20-vuotiaiden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Frida Karlsson, joka karkasi muilta heti kilpailun alkuvaiheissa ja kasvatti johtoaan kilometri kilometriltä. Superlupaus Karlssonin voittoaika oli lopulta 40.45,3. MM-kulta oli Karlssonille kisojen toinen.

Hopealle hiihti Norjan Helene Marie Fossesholm 52,1 sekuntia Karlssonille hävinneenä.

Korvan tiistaina valittelema väsymys oli torstaina tipotiessään.

- Hiihto tuntui tosi hyvältä, lihaksissa ei painanut ollenkaan. Hapenoton puolesta tilanne oli tiukempi, Korva sanoi maalissa.

Korvan vahvana tunnettu loppukiri oli jälleen kova. Nainen saavutti viimeisellä kilometrillä Fossesholmia, mutta jäi hopeasta lopulta kuusi sekuntia. Korkeimmillaan ero Fossesholmiin oli reilut 15 sekuntia 11,1 kilometrin väliaikapisteellä.

- Intiaanikukkulan tienoilla mietin, että Fossesholmin saavuttaminen on vielä ihan mahdollista, ja löin kaiken peliin. Se ei ihan tällä kertaa riittänyt.

Korvan MM-pronssi oli selkeä, sillä neljänneksi hiihtänyt Yhdysvaltojen Kendall Kramer jäi Korvasta yli puoli minuuttia.

- Kiva oli hiihdellä, sillä ladulla ei ollut ruuhkaa. Sain hiihtää ja säädellä omaa vauhtiani. Tasaisilla pätkillä yritin vahvuuksieni avulla kiristää ja nousuissa passailla että jaksaa loppuun asti.

- En uskaltanut mitaleja miettiä ennen kisoja. Kolme mitalia on todella kova yllätys, Korva iloitsi.

Muista suomalaisista Hanna Ray oli 28:s ja Linnea Halonen 55:s. Josefiina Böök keskeytti kilpailun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.