Lamparter pilasi Schmidin triplakultajuhlat – Kettunen parhaana suomalaisena yhdistetyn 12:s

Taistelu mitaleista oli tiukkaa ennen kuin Lamparter karkasi muilta MM-voittoon.

Aino Kattilakoski

Sunnuntain yhdistetyn hiihto-osuudelle ensimmäisenä Norjan Jens Lurås Oftebron kanssa samaan aikaan lähteneelle Saksan Julian Schmidille tarjottiin mahdollisuutta kruunata kahden yhdistetyn MM-kullan viikko vielä kolmannella maailmanmestaruudella, mutta Itävallan Johannes Lamparter oli toista mieltä.

Mäessä 96 metriä hypännyt Lamparter hiihti 9 sekunnin takaa-ajomatkalta lopulta selvään yli 12 sekunnin voittoon ja täydensi mitaliensa saldoksi värisuoran nuorten MM-kisoista Lahdesta. MM-pronssia Lamparter nappasi perjantain viestistä ja hopeaa keskiviikon edellisestä henkilökohtaisesta kilpailusta.

Johannes Lamparter sai tuuletella maalissa rauhassa.

– Tämä on ollut mahtava viikko, Lamparter kiteytti voittonsa jälkeen.

– Tänään hiihtoreissu oli rankka, olin aivan jäässä. Johannes oli minua vahvempi, olen tyytyväinen hopeaan. Tämä oli lähes täydellinen viikko, Julian Schmid puolestaan sanoi.

Kilpailun pronssille ylsi Norjan Andreas Skoglund, joka hävisi voittajalle 31,4 sekuntia.

Petomainen sijajahti

Ensimmäisenä suomalaisena maaliin saapui hieman yllättäen kaukaa sijalta 36. ja puolitoista minuuttia kärjen takaa lähtenyt Atte Kettunen. Mäessä 88 metriä hypänneen Kettusen hurja hiihtovauhti siivitti miehen sijalle 12. minuutin ja 36 sekuntia voittajalle hävinneenä. Loppusijoitus on Kettusen uran paras nuorten MM-kisoissa. Keskiviikon henkilökohtaisessa kilpailussa Kettunen oli 19:s.

12:s sija on Atte Kettusen uran paras sijoitus nuorten MM-kisoissa.

Kisan yhtä nopeimmista hiihtovauhdeista pitänyt Kettunen ohitti matkalla muun muassa pahasti hyytyneet suomalaiset Otto Niittykosken ja Perttu Reposen, jotka lähtivät kilpailuun sijoilta 11. ja 25. Maalissa Niittykoski oli 29:s ja Reponen 34:s.

– Vähän yllätti, että tulin maaliin parhaana suomalaisena. Lähdin petomaisesti vain hakemaan mahdollisimman monta sijaa edestäni pois, Kettunen sanoi kilpailun jälkeen.

Viikon arvosanaksi 7.

Kettunen oli hiihto-osuuteensa tyytyväinen.

– Hiihto kulki hyvin ja sijoja nousi paljon. Ja vaikka matkalla alkoi tuntua pahalta, sain pidettyä tahtia yllä, pysyin letkoissa ja voitin vielä loppukirissä porukkaa. Hiihto-osuuteen voi olla tosi tyytyväinen. Mäessä on ollut alavireistä, sitä pitää harjoituskaudella lähteä hakemaan paremmaksi, Kettunen jatkoi.

Mäessä onnistuneen Otto Niittykosken hiihtourakka oli raskas.

Kettusen mukaan työstettäviä asioita mäkipuolella ovat muun muassa ylämäen asento ja harjoitustason tuonti kisoihin muun muassa sitä kautta, ettei kisoissa jännittäisi niin paljon.

– Vaikka mäki meni nyt noin huonosti, pystyin silti saada noin hyvän sijan. Hyppy vain kohdilleen, niin voin taistella tosi hyvistä sijoista, arvosanan 7 Lahden MM-kisaviikon suorituksilleen antanut Kettunen päätti.

Kisan neljäs suomalainen oli sijalta 42. lähtenyt Waltteri Karhumaa, joka hiihti lopputuloksissa sijalle 28.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 4. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 5. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 6. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 7. Suomessa todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, pääkaupunkiseudun tilanne rauhoittumassa selvästi
 8. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 9. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 10. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 11. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 12. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 13. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 14. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 15. Lukijalta: Potkupalloa ja paikallista sopimista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.