Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Wada valmistautuu dopingtesteihin suojavarustein ja sovelletulla ohjelmalla

Maailman antidopingtoimisto Wada julkaisi perjantaina uudet ohjeet helpottaakseen jatkuvaa dopingtestausta koronaviruksen aikana, koska koronaviruksesta on kehittynyt entistä suurempi terveydellinen ja yhteiskunnallinen haitta.

Wada kehottaa antidopingtoimistoja toimimaan paikallisten viranomaisten suositusten mukaan, jotta pystytään varmistamaan asianmukainen urheilijoiden ja dopingvalvontahenkilöstön suojeleminen ja myös dopingvalvontaohjelmien eheyden suojeleminen Tokion vuoden 2020 olympialaisiin ja paralympialaisiin liittyen.

Uusien ohjeiden mukaan antidopingtoimistojen täytyy olla varmoja, että näytteitä keräävillä henkilöillä ei ole minkäänlaisia oireita. Kerääjien pitäisi myös kysyä urheilijoilta, onko näillä oireita tai onko paikalla riskiryhmään kuuluvia.

– Jos testaajilla tai testatuilla henkilöillä todetaan koronavirus, pitää näiden informoida toisiaan ja päinvastoin, jotta altistuneet saadaan kartoitettua, Wada kertoi.

Wadan ohjeissa määritellään myös tarkkaan testaajien suojavarustus, johon kuuluvat käsineet ja kasvosuoja. Lisäksi eri työtasot ja -välineet pitää desinfioida.

Kilpailutoiminnan ollessa pysähdyksissä urheilijoita testataan heidän kotioloissaan. Wada muistuttaa, että urheilijoiden pitää edelleen ilmoittaa olinpaikkansa ja olla valmiita testeihin, vaikka koronavirus vaikuttaakin testaustoiminnan laajuuteen.