EM-uinnit siirtyvät elokuun loppuun tai vielä pidemmälle, myös sulkapallon EM-kisat jäävät koronaviruksen jalkoihin

Uinnin olympiavalmentaja Jari Varjonen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Toukokuuksi Budapestiin kaavaillut uintiurheilun EM-kilpailut siirtyvät elokuun loppuun. Uudet alustavat päivämäärät ovat 17.–30. elokuuta, mutta Euroopan uimaliiton mukaan päivämäärät tarkastetaan vielä touko-kesäkuussa.

– Hyvä, että saatiin asiaan nyt ratkaisu, ja voidaan suunnitella tulevaa tämän tiedon pohjalta. EM-kisoja tavoittelevat urheilijat voivat tämän perusteella aloittaa uuden kauden rakentamisen, uinnin olympiavalmentaja Jari Varjonen kertoi Suomen uimaliiton tiedotteessa.

– Seuraavaksi odotetaan ratkaisua Tokion olympialaisten suhteen, toivottavasti FINA (Kansainvälinen uimaliitto) ja KOK (Kansainvälinen olympiakomitea) päättävät siitä pian, Varjonen jatkoi.

Budapestissä on tarkoitus ratkoa pitkän radan uintikilpailujen lisäksi myös avovesiuinnin, uimahyppyjen ja taitouinnin EM-mitalit. Kilpailuissa on myös veteraanisarjoja.

Sulkapallon uusi ajankohta ei ole tiedossa

Sulkapallon EM-turnaus siirtyy koronaviruksen takia. Kisat oli määrä järjestää 21.–26. huhtikuuta, eikä mahdollinen uusi EM-ajankohta ole tiedossa. Euroopan sulkapalloliitto Badminton Europe vahvisti kisojen siirtymisen kotisivuillaan .

– Toiveeni on, että löydämme myöhemmin tänä vuonna ajankohdan, jolloin EM-kisat voidaan järjestää, Euroopan sulkapalloliiton pääsihteeri Brian Agerbak totesi.

Koronaviruspandemian takia viime viikkoina on peruttu tai siirretty lähes kaikki lähiajan urheilutapahtumat valtaosassa Euroopan maista.

Kansainvälinen sulkapalloliitto BWF ilmoitti maanantaina, että kaikki sen alaiset turnaukset on peruttu 12. huhtikuuta saakka.

Naisten LPGA-golfkiertue siirsi lisää kisojaan

Golfin naisten ammattilaisjärjestö LPGA siirtää kolme uutta kilpailua pelattavaksi myöhemmin koronaviruksen takia. Siirrettävät turnaukset ovat Havaijin sekä Los Angelesin kisat huhtikuussa ja Daly Cityn kilpailu Kaliforniassa huhti-toukokuun vaihteessa.

Naisten golfkalenteri on mennyt rajusti uusiksi, sillä viime viikolla LPGA ilmoitti siirtävänsä kaksi kilpailuaan maaliskuulta sekä kauden ensimmäisen major-turnauksensa huhtikuun alusta myöhempään ajankohtaan.

Siirretyn major-turnauksen eli ANA Inspirationin uusiksi pelipäiviksi on päätetty 10.–13. syyskuuta. Kyseisille päiville kaavailtu Portlandin kilpailu siirtyy pelattavaksi 17.–20. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.