Jääkiekon MM-turnausta ei todennäköisesti pelata, myöntää IIHF-pomo

Jääkiekon tämän kevään MM-kisojen kohtalosta ei ole vielä varmuutta. Vuosi sitten kisat päättyivät suureen suomalaisriemuun. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel myöntää, että miesten MM-kisojen pitäminen Sveitsissä toukokuussa on epätodennäköistä.

– Tämänhetkisen tiedon valossa on vaikea nähdä, että MM-turnaus pidettäisiin, Fasel sanoi sunnuntaina sveitsiläisen SRF-kanavan haastattelussa .

MM-turnaus on määrä järjestää Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta.

Faselin on määrä keskustella tiistaina kansallisten liittojen kanssa MM-kisoista. SRF:n mukaan Fasel on tyytyväinen, mikäli päätös MM-turnauksen kohtalosta syntyy tällä viikolla.

– Meidän täytyy keskustella tilanteesta kaikkien osapuolten kanssa. Meillä on yhä aikaa. Haluamme tehdä päätöksen, kun meillä on selkeä näkemys kaikesta.

Faselin kommenteista kertoi Suomessa MTV verkkosivuillaan .

Kokoukset tiistaina

Euroopan jalkapalloliiton Uefan, IIHF:n ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n on määrä järjestää omat kokouksensa koronaviruksesta huomenna tiistaina.

Uefa on ilmoittanut, että videokokouksessa käsitellään kansallisia sarjoja ja kansainvälisiä turnauksia sekä kilpailuita. Miesten EM-kisojen kohtalosta saattaa tulla tiistaina päätöksiä.

Brittilehti The Telegraphin mukaan Uefa pohtii mahdollisuutta pelata EM-lopputurnaus kesän sijaan tämän vuoden joulukuussa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton kokouksessa on todennäköisesti agendalla ainakin miesten MM-turnaus, joka on määrä pelata toukokuussa Sveitsissä.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi viime torstaina STT:lle, ettei kyseessä ole kriisikokous vaan normaalisti sovittu kokous.

The Hockey News -lehti kertoi torstaina Twitterissä , että MM-kisat perutaan. Lehti perusti tietonsa sisäpiirilähteeseen. Kummola kiisti uutisen STT:lle.

Olympialaiset keskusteluissa esillä

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach keskustelee jäsenjärjestöjen kanssa Tokion olympialaisista tiistaina, yksi KOK:n sisällä olevista lähteistä kertoi AFP:lle sunnuntaina.

Saksan olympiakomitean puheenjohtaja Alfons Hörmann arveli ARD-kanavalle , ettei lopullisia ratkaisuja Tokion kisoista saada lähipäivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.