Jokereilta kova päätös: Joukkue vetäytyy KHL:n pudotuspeleistä

Jokerit kukisti KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavlin voitoin 4–2. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Helsingin Jokerit teki lauantaina päätöksen vetäytymisestä jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleistä. Jokerit vetoaa päätöksessään Suomen hallituksen antamiin ohjeistuksiin koronavirustilanteesta. Jokerit tiedotti asiasta verkkosivuillaan .

Jokereiden oli tarkoitus aloittaa tulevana tiistaina Pietarissa toisen kierroksen pudotuspelisarja Pietarin SKA:ta vastaan. Päätös vetäytymisestä on Jokereiden tiedotteen mukaan tehty pelaajien ja joukkueen johtoryhmän terveyden takaamiseksi sekä epidemian leviämisen hidastamiseksi valtionjohdon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeistuksia noudattaen.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii poikkeuksellisia toimia. Ihmisten ja kansakunnan terveys ajaa aina kaiken edelle, ja Jokerit haluaa totta kai kantaa vastuunsa asiassa. Olemme käyneet perusteelliset keskustelut lääkäriemme ja pelaajiemme kanssa ja tulleet tähän lopputulokseen. Tämä oli raskas, mutta välttämätön päätös, sanoo Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Jari Kurri tiedotteessa.

Jääkiekkoliiga KHL ei ole vielä uutisoinut verkkosivuillaan Jokereiden vetäytymisestä tai KHL:n suhtautumisesta koronavirukseen. Toistaiseksi kauden keskeyttämisestä ei ole puhuttu, ja näillä tiedoin liigan muut pudotuspelisarjat Ak Bars Kazan–Salavat Julajev Ufa, Barys Nur-Sultan–Sibir Novosibirsk ja Moskovan TsSKA–Moskovan Dinamo aiotaan viedä läpi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut