Lentopalloliitto lopettaa aikuisten sarjatoiminnan tällä kaudella, myös salibandyn liigakaudet pakettiin koronaviruksen vuoksi

Tänään lopetettujen sarjojen joukossa ovat naisten Mestaruusliiga, liiton valtakunnalliset sarjat ja alueelliset sarjat. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

STT , STT–AFP

Salibandyliitto lopettaa miesten ja naisten Salibandyliigan sekä Divarin pelikaudet koronaviruksen takia. Kausi päättyy näiden sarjojen osalta välittömästi. Salibandyliiton hallituksen tänään tekemä päätös oli yksimielinen.

Miesten Salibandyliiga ja miesten Divari olivat pudotuspelivaiheessa, mutta näitä otteluita ei jatketa. Naisten Salibandyliigan pudotuspelisarjoja ei puolestaan aloiteta lainkaan. Myöskään pääsarjojen karsintapelejä ei pelata.

Lentopallosarjojen tauko vaihtui koko kauden päättämiseen aikuisten sarjoissa

Suomen lentopalloliitto teki odotetun ratkaisun, kun se kertoi kaikkien aikuisten sarjojensa päättämisestä tämän kauden osalta. Jo aiemmin liitto tiedotti kaikkien aikuisten sarjojen toiminnan olevan toistaiseksi tauolla koronaviruksen takia.

Perjantai-iltana kerrottiin miesten Mestaruusliigan kauden päättämisestä, mutta tänään lopetettujen sarjojen joukkoon liittyivät naisten Mestaruusliiga, liiton valtakunnalliset sarjat ja alueelliset sarjat.

– Kauden päättymisellä ennenaikaisesti on isoja vaikutuksia seuroille, koska pudotuspelit ovat isoja otteluita, ja niissä käy katsojia paljon. Ne ovat seuroille talouden kannalta tärkeitä otteluita, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho summaa STT:lle.

Siika-ahon mukaan jotkut lentopallon mestaruusliigaseurat voivat joutua taloudellisesti ahdinkoon kauden pakkopäättymisen vuoksi.

– Lisävaikeuksia se tuo seuroille, mutta en lähde spekuloimaan yksittäisiä seuroja. Varmasti tulee tiukkoja paikkoja, Siika-aho sanoo.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan tarkemmat linjaukset liittyen kilpailullisiin asioihin, kuten alempaan sarjaan tippumisten tai ylempään sarjaan nousemisten osalta, käsitellään liiton hallituksen kokouksessa 18. maaliskuuta. Tuolloin käsitellään myös juniorisarjojen tilannetta.

– Kun sarjatason välisiä tasonmittauksia ei pystytty nyt tekemään, on vaikea ajatella, että joku seura tippuisi liigasta. Keskustelua pitää käydä siitä, onko jonkin seuran mahdollista nousta tämän kauden jälkeen, Siika-aho selventää.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut