Ampumahiihtomestari Fourcade päättää uransa: "Kiitos matkasta, aika sanoa hyvästit"

Ampumahiihtomestari Fourcade juhli Kontiolahdella kymmenen vuotta sitten. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Urallaan viisi olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta voittanut ranskalainen ampumahiihtosuuruus Martin Fourcade jättää kilpaladut ja -penkat muille. Fourcade, 31, kertoi perjantaina uran loppumisesta, ja viimeiseksi kisaksi jää kauden päättävä takaa-ajo Kontiolahdella lauantaina.

– Kiitos matkasta, aika sanoa hyvästit, Fourcade kirjoitti tiedotteessaan.

– Taistelin ja voitin. Kärsin myös. Kaaduin ja nousin taas ylös. Mutta ennen kaikkea, kasvoin. Ja sain nähdä rakastamani lajin kasvua. Nyt jatkan kasvuani isänä.

Fourcade otti uransa ensimmäisen maailmancup-voiton Kontiolahdella 14. maaliskuuta 2010. Ja tasan kymmenen vuotta myöhemmin mies päättää uransa, taistellen Kontiolahden lauantaisessa takaa-ajokisassa maailmancupin kokonaisvoitosta Norjan Johannes Thingnes Bön kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.