Esapekka Lappi kolautti seinään jo toisessa mutkassa Meksikon MM-rallin yleisöerikoiskokeella

Suomalaisista parasta vauhtia piti M-Sport Fordin Teemu Suninen, joka on kokonaistilanteessa neljäntenä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Meksikon MM-ralli starttasi varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun ohjelmassa oli kaksi kertaa ajettu Guanajuaton vain reilun kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe.

Suomalaisista parasta vauhtia piti M-Sport Fordin Teemu Suninen, joka on kokonaistilanteessa neljäntenä kaksi sekuntia kilpailua johtavaa Hyundain Thierry Neuvillea perässä.

– Erittäin hyvin lähti omalta osalta liikkeelle. Ajo meni hyvin ja myös auto toimi hyvin yleisöpätkällä. Toisella kierroksella ajat olivat nopeampia, kun asvaltti puhdistui, mutta silti saatiin hyvä aika tehtyä, Suninen summasi Leónin huoltoparkissa.

– Huomenna se ralli alkaa kunnolla. Aina on silti kivempaa olla neljän joukossa kuin joukon hännillä, jokelalainen jatkoi.

Perjantaina ajetaan kymmenen erikoiskoetta

Toyotan Kalle Rovanperä on kisassa seitsemäntenä. M-Sportin toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi oli hitain WRC-autoista yleisöpyörityksillä. Eroa kärkeen kertyi 4,6 sekuntia.

– Ensimmäisellä vedolla heti toisessa oikeassa kolahti. Ilmeisesti tuli hyvän olon tunnetta, kun ensimmäinen meni niin hyvin. Sitten menikin heti seinään. Onneksi ei käynyt mitään pahempaa, Lappi velmuili.

– Lähdin kyllä yrittämään ajaa kovaa. Nyt se selvisi, miksi en ole ennen yrittänyt. Se on niin häilyvä se raja, milloin on liikaa riskiä ja milloin ei. En tiedä, miksei toinen veto mennyt sen paremmin. Tuntui, että tuli ihan hyvin, mutta silti jäätiin, Lappi manasi.

Meksikon ralli alkaa toden teolla perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa. Perjantaina ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta, joista seitsemän on pidempiä metsäerikoiskokeita.

– Koitetaan huomenna tulla niin kovaa kuin pystyy ja katsotaan, mihin se riittää, Lappi mietiskeli klassisesti.

Neuville oli porukan nopein molemmilla ajokerroilla. Erot ovat kuitenkin pieniä, sillä toisena oleva Toyotan Elfyn Evans on jäänyt vain 1,1 sekuntia. Neuvillen tallitoveri Ott Tänak on kolmantena (+1,9).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut