NHL seurasi NBA:n esimerkkiä ja keskeytti kautensa

Jäähallin katsomo ammotti tyhjyyttään ennen Detroit Red Wingsin ja Washington Capitalsin ottelua Washingtonissa Yhdysvalloissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

NHL-jääkiekkoliigan kausi keskeytetään toistaiseksi koronaviruksen takia, liiga kertoi Twitterissä . Keskeytys alkaa välittömästi, eli ensi yönä Suomen aikaa ei pelata otteluita. NHL aikoo kuitenkin jatkaa kautta "niin nopeasti kuin on sopivaa ja viisasta".

Koripalloliiga NBA keskeytti kautensa aiemmin, sillä liigan pelaajalla todettiin koronavirustartunta. NHL:n komissaari Gary Bettman huomauttaa, että koska liigat jakavat samoja halleja ja pukuhuoneita, ei ole sopivaa yrittää jatkaa pelaamista tässä vaiheessa.

– NHL on pyrkinyt seuraamaan terveysviranomaisten suosituksia ja samalla varautumaan kaikkeen mahdolliseen ilman ennenaikaisia tai tarpeettomia toimia. Edellisillan uutinen NBA-pelaajan koronavirustartunnasta ja se, että liigamme jakavat niin monia tiloja ja pukuhuoneita, tekevät luultavaksi, että NHL-yhteisön jäsen antaa jossain vaiheessa positiivisen tuloksen (korona)testissä. Ei ole sopivaa yrittää jatkaa pelaamista tässä vaiheessa, Bettman toteaa tiedotteessa.

– Seuraamme ohjeita ja rohkaisemme pelaajiamme sekä muita NHL-yhteisön jäseniä noudattamaan kaikkia järkeviä varotoimenpiteitä, tarvittaessa myös karanteenia. Tavoitteemme on jatkaa pelejä niin nopeasti kuin on sopivaa ja viisasta, jotta saamme kauden loppuun ja Stanley cup -mestarin selville. Siihen asti kiitämme NHL:n faneja kärsivällisyydestä ja toivomme teidän pysyvän terveinä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut