Pelicans vaisuna tyhjässä hallissa – SaiPa vei pisteet

Isku Areena on lähes aavemaisen tyhjä. Sami Kuusivirta.
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Tyhjille katsomoille pelattu jääkiekon Liiga-ottelu Pelicans–SaiPa on päättynyt Pelicansin tappioon maalein 1–4.

3. erä

SaiPa pyrähti kahden maalin karkumatkalle ajassa 42.28. Pelicans-pakki Niko Seppälän harhasyöttö avasi paikan Mikael Kuroselle, jonka vihainen rannelaukaus painui verkon perukoille.

Pari minuuttia ennen loppu Tomi Iso-Mustajärvi namutteli vielä lukemiksi 1-4. Tyylikkäässä kuviossa esityön tekivät Topi Piipponen ja Ville Vainikainen. Pelicans joutui poistumaan kauden viimeisestä kotiottelustaan tappio niskassaan.

2. erä

Toinen erä oli Pelicansilta kauttaaltaan vaisu. Joukkueen hyökkäyksistä puuttui terävyys, ja ylivoimapelitkin olivat erittäin kesyjä.

Kotijoukkueen valopilkku oli maalivahti Atte Tolvanen, joka pysäytti monta vaarallista SaiPan hyökkäystä. Esimerkiksi konkarihyökkääjä Ville Koho oli ohjata kiekon tyylikkäästi ilmasta maaliin, mutta Tolvanen oli hereillä ja torjui kiekon olkapäällään.

SaiPa onnistui ohittamaan Tolvasen juuri ennen eräsummeria. Kultakypärä Tomas Zaborsky seurasi oman tilanteensa loppuun ja iski paluukiekon sisään ajassa 39.54.

Tolvaselle merkittiin toisessa erässä 12 torjuntaa. Yhteensä hänellä on niitä koossa 17. SaiPa-virkaveli Karolus Kaarlehdon saldo on 8+7=15 torjuntaa.

Pelicans–SaiPa pelataan tyhjille katsomoille – ESS paikalla seuraamassa ottelua

Pelicansin ja SaiPan välinen jääkiekon Liiga-ottelu on käynnissä Lahden Isku Areenassa. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, koska kansallisen suosituksen mukaisesti yli 500 ihmisen yleisötapahtumia ei tule järjestää.

Hallissa on paikalla joukkueiden ja niiden henkilöstön lisäksi toimitsijoita, järjestysmiehiä ja kourallinen median edustajia. Kyseessä on Pelicansin kauden viimeinen kotiottelu. ESS seuraa ottelun kulkua erä erältä.

1. erä

Pelicans siirtyi ottelussa nopeasti johtoon. SaiPaa rokotti napakalla rannelaukauksella Niklas Virtanen, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen. Lukon junioreista Lahteen täksi kaudeksi siirtyneen Virtasen, 20, maali syntyi ajassa 5.50.

SaiPan tasoitus syntyi kuusi minuuttia myöhemmin. Maali merkittiin Joni Nikolle ja syöttöpisteet Markus Kojolle ja Ville Koholle.

Heti SaiPan maalin jälkeen Pelicansilla oli huippupaikka siirtyä uudestaan johtoon. Hyökkäyspään kiekonriistosta Frank Gymer pääsi nokikkain SaiPa-vahti Karolus Kaarlehdon kanssa. Gymer päätti laukoa itse, vaikka helppo syöttö takatolpalla seisseelle Artturi Toivolalle olisi tiennyt lähes varmasti maalia. Gymerin laukaus kilahti yläputkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.