Kaataako koronavirus miesten MM-jääkiekon? Kalervo Kummola: Emme ole edes keskustelleet aiheesta

Jääkiekon miesten MM-turnaus on määrä järjestää toukokuussa Sveitsissä. Suomi on hallitseva maailmanmestari. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Arvostettu The Hockey News -lehti räväytti torstaina Twitterissä ilmoille ison jääkiekkouutisen: miesten MM-turnaus perutaan koronaviruksen takia.

Lähes välittömästi sen jälkeen Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kirjoitti omalla Twitter-tilillään , ettei päätöstä kisojen peruuntumisesta ole tehty. Myös IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää uutisen.

The Hockey News perustaa tietonsa sisäpiirilähteeseen, jonka mukaan virallinen perumisilmoitus tullee lähipäivinä.

– Emme ole tänään (torstaina) edes keskustelleet tästä aiheesta. Tiistain kokouksessa katsomme tilannetta. Se on ihan normaalisti sovittu kokous, ei mikään kriisikokous, Kummola sanoi STT:lle puhelimitse.

MM-kisat on määrä järjestää Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta.

Kummolan mukaan MM-kisojen kohtalosta on määrä päättää viimeistään huhtikuun puolivälin tietämillä. IIHF:sta riippumaton päätös saattaa kuitenkin tulla nopeasti.

– Perjantain aikana odotellaan päätöksiä lähinnä Sveitsin kantoneilta. Voi olla, että kisat perutaan, jos Zürichin kantoni niin päättää, Kummola myöntää.

Kisojen peruuntuminen "fifty - sixty"

Jos kisoja ei pelata, sekä miesten että naisten MM-turnaukset on peruttu. Naisten MM-kisat oli määrä pelata Kanadassa maalis-huhtikuussa.

Kummolan mukaan myös alle 18-vuotiaiden MM-turnaus jää pelaamatta Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin asettaman matkustuskiellon takia.

Viime päivinä useissa lajeissa on peruttu isoja turnauksia ja otteluita koronavirusriskin takia.

– Tilannehan ei kovin hyvältä näytä. Sanoisin Matti Nykäsen sanoin, että se on fifty–sixty, Kummola heitti arvionsa siitä, pelataanko miesten MM-turnausta.

Kummolaa The Hockey Newsin tviitti ei ilmiselvästi miellyttänyt.

– Älkää lukeko Hockey Newsiä, hän kirjoitti omalla Twitter-tilillään .

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut