Lokomotiv höyrysi Jokerit nurin ja puksuttaa takaisin Venäjälle kuudenteen peliin

Lokomotiv Jaroslavl vei 2–4-vierasvoiton ja kavensi ottelusarjan voitot lukemiin 2–3. Kuvassa Jokereiden maalivahti Janis Kalnins ja Lokomotivin Anton Lander. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Miniyleisö, vain 7 903 katsojaa, todisti jääkiekon KHL-liigassa Jokerien 2–4-tappiota Lokomotiv Jaroslavlille. Jokerit hukkasi pudotuspelien avauskierroksella toista kertaa ottelupallon ja johtaa ottelusarjaa enää 3–2. Seuraava peli on vuorossa keskiviikkona Venäjällä, mahdollinen seitsemäs pelataan perjantaina Helsingissä.

– Aurinko nousee huomennakin. Meillä on edelleen kotietu. Tämä ei ole maailmanloppu, nyt pitää vaan petrata, Jokerien kapteeni Peter Regin kertoi.

Jokerit joutui pelissä alkuun takamatkalle, kun Lokomotiv iski avausmaalin. Vierasjoukkue kuoletti kaksiminuuttisen jäähyn, jonka jälkeen se viimeisteli nopeasta vastahyökkäyksestä 0–1.

Peli pysyi kuitenkin hyvin Jokerien hyppysissä, ja tulostakin syntyi taululle pian. Antti Pihlström laukoi 1–1-tasoituksen ja jo ajassa 17.29 Jokerit johti 2–1 Jesse Joensuun osumalla.

– Olisi pitänyt 2–1-tilanteessa saada seuraava maali, Joensuu myönsi.

– Varmaan ihmisluontoa, että ajatellaan, että tämä voisi olla tässä, eikä pelata loppuun asti, Joensuu jatkoi.

Joensuun lämärimaalin jälkeen kamppailussa seurasi suvantovaihe, eikä Jokerit pystynyt lisäämään johtoaan. Syytä voi hakea kotijoukkueen tähän asti vastustajaa jäähyistä tehokkaasti rankaisseesta ylivoimamyllystä, joka pyöri tehottomana.

– Jäähyjä otettiin liikaa, eikä ylivoimalla saatu tehtyä. Ylivoimalla pitää saada tulosta, kuten ensimmäisissä peleissä, Joensuu myönsi.

Painetta puolustajiin

Kolmannessa erässä kesäloman kynnyksellä ollut Lokomotiv nousi salakavalasti tasoihin ja keulille. Jokerien viisikkopeli tökki, eikä pelastajaksi yltänyt edes maalivahti Janis Kalnins.

– Kun pelataan hitaampaa tai seisoskelevampaa peliä, niin se toimii paremmin Lokomotiville. Siihen pitää panostaa, että pystymme koko ajan paineistamaan heidän puolustajiaan, Joensuu paljasti.

Taistelun loppuminuutit Jokerit kiri vimmatusti, mutta se ei pystynyt saamaan kiekkoa enää maalivahti Ilja Konovalovin taakse.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan aktiivisemmin. Nyt olemme sortuneet odottamaan johtotilanteessa, että sarja vaan päättyy, Joensuu muistutti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut