Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pystypaikoilla onnistunut Mäkäräinen yhteislähdön seitsemäs

Kaisa Mäkäräinen ylsi kolmella sakolla seitsemänneksi ampumahiihdon maailmancupin yhteislähdössä Tshekissä. Puhtaasti sujuneet pystyammunnat petrasivat Mäkäräisen asemia kisan edetessä. Makuupaikoilta hän ampui kolme sakkokierrosta.

– Jostain syystä ne makuut eivät tänään oikein lähteneet. Ei ole itsellä mitään sen isompaa selitystä, olen koittanut miettiä, mikä sen aiheutti. Kaikki ohilaukaukset olivat jostakin syystä alhaalla, osumat taas ihan hyviä, Mäkäräinen kertoi tiedotteessa.

Viikolla Nove Meston pikakilpailussa neljänneksi sijoittunut Mari Eder ei ollut nyt yhtä hyvässä vireessä. Eder kiersi sakkokierroksen kuudesti ja ylitti 12,5 kilometrin kisassa maalilinjan 23. sijalla.

– Makuun sakot harmittaa, yhteislähdössä kakkosella aloittaminen on aina huono idea. Pystyssä oli tänään hankalaa, aika usein raskas keli tekee sen, että jalkojen kuormituksen takia meinaa tulla sitä levottomuutta läpi. Valitettavasti tilanne oli semmoinen, että siitä olisi voinut tulla mitä tahansa. Vaikka se 1+2 ei hyvin ole, niin kuitenkin edes jotakin sai alas, Eder tuumi.

Nove Mestossa Norjan Tiril Eckhoff osoitti parempaa menoa kuin helmikuisissa Anterselvan MM-kisoissa, joissa norjalaisista juhli Marte Olsbu Röiseland. Eckhoff selvisi Tshekissä yhdellä sakolla ja pääsi viimeiselle hiihtolenkille selvässä johtoasemassa.

Viimeisen pystypaikan puhtaasti ampunut Ruotsin Hanna Öberg oli toinen 25 sekunnin erolla. Kolmas oli Saksan Franziska Preuss. Kärkikolmikon urheilijat selvisivät kukin yhdellä sakkokierroksella.

Mäkäräinen hävisi kolmossijan 27 sekunnilla. Eckhoffille hän jäi vajaan minuutin. Ederin ero kärkeen oli lähes kolme minuuttia.

Tero Seppälä sijoittui miesten 15 kilometrin yhteislähtökisassa 18:nneksi ja ylsi uransa toiseksi parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa. Perjantain pikakilpailussa hän sai kaiken kohdalleen ja oli seitsemäs.

Seppälä kiersi Nove Mestossa sakkokierroksen neljästi ja jäi kärjestä 1.45 minuuttia.

– Hyvä kisa tänäänkin. Hyödynsin vaan peesejä tänään, oli tosi märkä keli ja raskas hiihtää. Koitin säästellä ja aika hyvävoimaisena pääsin viimeiselle kierrokselle. Sitten otettiin kaikki irti, mutta vähän viimeisellä puolella kilometrillä taivuin pari sijaa, tai olisi ollut otettavissa, mutta en pystynyt, Seppälä sanoi.

Voittotaistossa pisimmän korren veti Norjan Johannes Thingnes Bö 15 sekunnin erolla ennen Ranskan Emilien Jacquelinia. Kolmas oli neljän miehen kiritaistelun voittanut Saksan Arnd Peiffer.

Kaksi kisaviikkoa jäljellä

Mäkäräinen on maailmancupin kokonaiskilpailussa 11. sijalla, kun jäljellä ovat Kontiolahden ja Oslon kisaviikot. Cupia johtaa Italian Dorothea Wierer, joka oli tänään viides. Eder on cupissa 28:s, ja pisteille on suomalaisista päässyt myös Suvi Minkkinen.

Naisten kausi jatkuu ensi perjantaina Pohjois-Karjalassa pikakilpailulla. Kontiolahdella lajin urheilijoiden on määrä saada myös yleisön tuki toisin kuin Nove Mestossa, jossa kisattiin ilman katsojia koronaviruksen takia.

Kontiolahden tapahtuman johtaja Tomi-Pekka Riihivuori kertoi alkuviikolla STT:lle, että kisat peruuntuvat vain, jos viranomaiset päättävät rajoittaa yleisötapahtumia.

– Elämme normaalisti, kunnes toisin ilmoitetaan, Riihivuori sanoi.