Koskelan Akseli veti alusta loppuun

STT

Linnunlahden lauantairavien päälähtö oli perinteinen Karjalainen-ajo. Lähtöauton taakse kokoontui hieno joukko suomenhevoshuippuja kamppailemaan 12 000 euron ykköspalkinnosta.

Hallitseva ravinkuningas Tähen Toivomus lähti kilpailuun eturivin uloimmalta paikalta. Se juoksi sisäradan jonossa neljäntenä Koskelan Akselin johtaessa.

Matkavauhti oli rauhallista. Kaasu lyötiin pohjaan vasta maalisuoran alussa ja Jukka-Pekka Kauhasen ajama ja valmentama Koskelan Akseli piti varmaan voittoon tuloksella 25,4.

Viimeinen 500 metriä tultiin 21,0-vauhtia. Josveis eteni Koskelan Akselin takaa toiseksi ennen Tee Wee Paronia.

– Juoksu oli kuin meille tehty. Saatiin tehdä täydellisesti oma juoksu. Tiesin, että hevonen pystyy spurttaamaan lopussa. Jätin vetolappujen silmille vetämisen loppuun, Kauhanen jutteli seremonioissa.

Kauhanen jatkoi, että hevosen vahvuus on se, että se sijoittuu huonona päivänäkin kärjen tuntumaan.

– Hyvänä päivänä se sitten voittaa. Koskelan Akseli on ollut myös äärettömän terve muutamaa flunssaa lukuun ottamatta.

Joensuun Toto75-rivistä tuli suosikkipitoinen. Suursuosikki Ice Wine kiri komeasti voittoon avauskohteessa Ari Moilasen ajamana. Iltapäivä oli sen valmentajalle Leo Mönttiselle hieno, sillä Mönttisen Lady Nightingale paikkasi alkulaukkansa komeasti kirimällä toiseksi kolmannessa kohteessa.

Kotiradan Myrskyri voitti toisen kohteen kirittyään lopun omaa vauhtiaan. Voitto oli hevosen ohjastaja-valmentaja Ari Karttuselle ensimmäinen Toto75-lähdöissä.

Destination One, H.V. Tuuri ja Bring Me Brodde johtivat melkein ensi metreistä maaliin asti. Iikka Nurmonen ohjasti kahta viimeksi mainittua. Hänen isänsä Ossi Nurmonen valmentaa H.V. Tuuria, joka kävi taannoin voittamassa Ranskassa kaksi lähtöä. Sahara Sandstorm kiersi lämminveristen päälähdössä matkalla keulaan, mistä hallitsi tapahtumia lopussa. Rivi palautti lopulta 31,97 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 5. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 6. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 7. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 8. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 9. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 10. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 11. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 12. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 13. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 14. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 15. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.