Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Herola kipusi kärkikolmikkoon yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Oslossa

Ilkka Herolan kausi yhdistetyn maailmancupissa päättyi maukkaaseen palkintokorokepaikkaan lauantaina Oslossa. Herola kipusi mäkiosuuden viidenneltä sijalta kolmanneksi ja sivusi kauden parastaan.

Toinenkin sija oli lähellä, mutta sen vei loppukiritaistossa saksalainen Fabian Riessle sekunnin osilla ennen Herolaa.

– Taktisesti meni just niin kuin suunnittelin eli imussa loppusuoralle ja siitä tullaan vielä ohi. Ei tultukaan. Kyllä se vaan laktaatti painoi reisissä. Ei riittänyt. Kaveri oli vahvempi, Herola ruoti puhelimitse.

Herola petasi kelpo asetelmat hiihto-osuudelle hyppäämällä HS134-mäestä 133,5 metriä.

– Nyt sai kisaan sellaisen suorituksen mitä harjoituksissa on ollut viime viikkoina ja kuukausina. Hyvä hyppy ja onnistumisen fiilis pitkästä aikaa. Muutaman kerran olen pystynyt näyttämään itselleni, että se riittävän hyvä hyppääminen ei tosiaan vaadi mitään ihmeellistä. Se on hyvässä suunnassa, kun saa vakioitua sen tuolle tasolle.

Norjalainen voittaja Jarl Magnus Riiber oli mäen jälkeen kärjessä yli minuutin karussa, mutta toinen sija oli Herolasta 29 sekunnin päässä.

Hiihto sakkasi lopussa

Pakka Riiberin takana kasautui jo hiihdon alussa, ja Herola oli mukana kuuden kilpailijan porukassa.

Herola veti ryhmää hyvän matkaa. Ero Riiberiin pysyi liki ennallaan, mutta Herolan nykäisy puolimatkan paikkeilla tuotti muille vaikeuksia. Samalla Herolalta kului voimia.

– Jouduin vetämään aika paljon. Eikä tänään ollut ihan paras päivä hiihdon kanssa. Se ei ihan kestänyt loppuun saakka ja oli yllättävän rankkaa, Herola kertasi.

Herola ja Riessle kamppailivat toisesta sijasta viime metreille asti. Riessle ehti perille 0,7 sekuntia ennen Herolaa.

– Kokonaisuutena hieno päivä. Se loppukiri oli pieni tappio verrattuna telemarkin puuttumiseen. Siinä oli se suurin virhe tänä päivänä, jos jotain virhettä haluaa etsiä.

Yhdistetyn maailmancup-kausi päättyi etuajassa, koska Schonachin kilpailut peruuntuivat leudon sään takia ensi viikolta. Päätöskilpailu Oslossa käytiin ilman yleisöä koronaviruksen takia.

– Olisihan sitä kautta voinut olla vielä enemmänkin edessä, mutta tämä nyt vähän olosuhteiden pakosta loppui kuin varkain. Harmi homma, Herola sanoi.

Herola sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi.