Tero Seppälä komeasti seitsemänneksi – uran paras sijoitus maailmancupissa

Tero Seppälä ampui puhtaasti Tshekin Nove Mestossa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Tähänastisen uran selvästi paras sijoitus ampumahiihdon maailmancupissa miellytti Tero Seppälää.

Puhtaasti ampunut Seppälä oli pikakilpailun seitsemäs Tshekin Nove Mestossa. Ennen perjantaita Seppälän paras maailmancupin sijoitus oli 20:s. Kyseinen sija nähtiin Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

– Tänään oli kyllä hyvä kisa. Meni kerrankin aivan suunnitelman mukaan. Suunnittelimme iskän kanssa niin, että lähden vähän kevyemmin liikkeelle, kun oli tiedossa, että raskas vesikelin kisa tulee, Seppälä kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälä hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Johannes Thingnes Bölle noin puolitoista minuuttia. Kymmenen kilometrin kilpailussa kakkoseksi kiiruhti Ranskan Quentin Fillon Maillet ja kolmanneksi Norjan Tarjei Bö. Johannes Thingnes Bö kukisti Fillon Maillet'n 22,8 sekunnilla.

Kärkikaksikko oli ylivoimainen, sillä Tarjei Bö hävisi veljelleen yli minuutin. Fourcade jatkaa maailmancupin kärjessä ennen Fillon Maillet'ta ja Johannes Thingnes Bötä.

– Vihdoin tulivat ne nollat. Se lämmittää mieltä kovasti. Siitä sitten tuli kova buusti viimeiselle kierrokselle, oli onneksi hyvää peesiäkin tarjolla. Annoin aivan kaikkeni. Viimeiseen kierrokseen olen kyllä tyytyväinen, Seppälä sanoi.

Kisat ilman yleisöä

Nove Meston maailmancupin kisat järjestetään poikkeuksellisesti ilman yleisöä koronaviruksen takia.

Suomalaisittain Nove Meston maailmancup on alkanut vahvasti, sillä Mari Eder oli torstaina neljäs naisten pikakilpailussa. Lauantaina vuorossa ovat viestit ja sunnuntaina yhteislähtökilpailut.

Seppälä lunasti perjantain suorituksellaan paikan yhteislähtökisaan.

– Huoltokin teki hyvää työtä tänään. Yhteistyön voimalla saimme huipputuloksen aikaan. Nautitaan nyt, Seppälä riemuitsi.

Muista suomalaisista Tuukka Invenius oli pikamatkalla sijalla 85 ja Heikki Laitinen 98:s. Inveniukselle kertyi yksi ja Laitiselle kolme sakkoa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut