Pyöräilyn klassikkokilpailu Milano–San Remo siirtyy koronaviruksen takia

Huuhkajien luottomies Tim Sparv edustaa Midtjyllandia. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT–Ritzau

Pyöräilyn yhden päivän klassikkokilpailuihin kuuluva Milano–San Remo siirtyy koronaviruksen takia. Kilpailu oli määrä polkea 21. maaliskuuta. Ensimmäinen Milano–San Remo ajettiin vuonna 1907. Kilpailu on peruttu vain kolmesti: 1916 ja 1944–1945.

Myös toinen suuri pyöräilykilpailu, Italiassa ajettava Tirreno–Adriatico siirtyy. Etappikilpailun oli määrä alkaa ensi viikolla. Järjestäjät eivät ole ilmoittaneet mahdollisia uusia päiviä kummallekaan kilpailulle.

Ranskassa ajettava Pariisi–Nizza alkaa sunnuntaina kaavaillusti, mutta useat huipputallit ovat kilpailusta poissa.

Italiassa Strade Bianchi -pyöräilykilpailu peruttiin torstaina. Kilpailun oli määrä alkaa lauantaina.

Italiassa on myös useita jalkapallo-otteluita peruttu viime aikoina, ja isoja urheilutapahtumia järjestetään ilman katsojia.

Tanskan jalkapallon pääsarjoissa pelataan tyhjille katsomoille

Tanskan viranomaiset suosittelivat perjantaina kaikkien yli 1 000 ihmistä keräävien tapahtumien siirtämistä tai peruuttamista koronaviruksen uhan takia. Tanskan jalkapallon Superliigaa ja 1. divisioonaa hallinnoiva sarjayhdistys ei halunnut perua otteluita, joten Tanskan kahden korkeimman sarjatason seuraavan kierroksen ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Sarjayhdistys kertoi asiasta tiedotteessaan.

Yhdistyksen mukaan ottelut pelataan suunniteltuina ajankohtina niin kauan, kun pelaamista ei kielletä terveysperustein. Tanskan Superliigassa pelataan sunnuntaina ja maanantaina yhteensä kuusi ottelua. Sarjaporrasta alempana otteluita on ohjelmassa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Katsojat eivät pääse katsomaan pelejä stadioneille, mutta Viasatin Kim Mikkelsenin mukaan ottelut televisioidaan normaalisti. Mikkelsen kertoi asiasta Tipsbladetille.

Superliigan viikonlopun kierroksen ottelut ovat Hobro–Esbjerg, Aalborg–Lyngby, Sönderjyske–Odense, FC Kööpenhamina–Horsens, Nordsjälland–Bröndby, Randers–Midtjylland ja Silkeborg–Århus.

Suomalaispelaajista Huuhkajien luottomies Tim Sparv edustaa Midtjyllandia, Oliver Antman Nordsjällandia ja Joni Kauko sekä Markus Halsti Esbjergiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut