Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Neljänneksi yltänyt Mari Eder rynnisti kauden parhaaseen maailmancup-suoritukseensa, Mäkäräinen Tshekissä 14:s

Mari Eder järjesti torstaina mieluisan yllätyksen, kun hän hätyytteli kärkikolmikkoa ampumahiihdon naisten maailmancup-kisassa Tshekissä. Ederin pikakilpailussa hankkima neljäs sija on hänen parhaansa maailmancupissa pitkään aikaan.

Nove Meston 7,5 kilometrin sprintin voitti ilman sakkoja ampunut Saksan Denise Herrmann. Voittajalle 59 sekuntia hävinnyt Eder laukoi kilpailussa makuupaikalta yhden sakon.

Eder voitti vuonna 2017 Oslon Holmenkollenilla kaksi maailmancup-kilpailua peräjälkeen, mutta sen jälkeen podium-paikat ovat kiertäneet kaukaa. Hän on tuskaillut ampumasuorituksensa kanssa. Torstaina tähtäin oli kohdallaan.

– Kun taulu kaatuu, sijoitukset ovat sitä myötä parempia. Laji on niin raaka. Kun osumat ovat puoli senttiä sisempänä, maailma näyttää tässä lajissa vähän erilaiselta, kertoi helpottunut Eder Ampumahiihtoliiton äänitallenteella.

Tuulenpuuska makuupaikalla

Puhtaalla ammunnalla Eder olisi ollut kärkikolmikossa. Hän jäi kolmossijasta runsaat yhdeksän sekuntia.

– Makuulla tuli tuulenpuuska kolmen laukauksen jälkeen. Näin kyllä sen. Ajattelin, että kohdistus riittää. Onneksi pääsin yhdellä (sakolla). Lämmittää kyllä mieltä, suksiensa toimintaa ja Suomen huoltoryhmää kehunut Eder kertasi.

Sijoitus on hänen tämän maailmancup-kautensa ylivoimaisesti paras. Tätä ennen Ederin paras cup-sijoitus oli tammikuun alkupuolelta Saksan Oberhofin sprintin 12. sija.

Nove Meston pikakilpailu järjestettiin koronaviruksen takia poikkeuksellisesti ilman yleisöä.

Mäkäräiselle kolme hutia

Kilpailussa toiseksi sijoittui Ranskan Anais Bescond, joka hävisi voittaja Herrmannille 27,2 sekuntia. Kolmas oli Tshekin Marketa Davidova voittajalle 49,7 sekuntia hävinneenä.

Torstaina 14:nneksi sijoittunut Kaisa Mäkäräinen ampui yhteensä kolme sakkoa, joista kaksi makuulta ja yhden pystypaikalta.

Muista suomalaisista kaksi sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli 36:s ja yhden laukauksen ohi ampunut Erika Jänkä 46:s. Ederin ja Mäkäräisen ohella Minkkinen ylsi maailmancupin pisteille.

Eder ja Mäkäräinen kisaavat myös sunnuntaisessa 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailussa.