Suksimurheet sotkivat suomalaisnaisten kilpailun nuorten MM-hiihdoissa – "Ei tässä voi kuin nauraa"

Vilma Nissinen kilpailee Saksan Oberwiesenthalissa vielä lauantaina sekaviestissä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Vilma Nissisen kilpailuhuumori loppui nuorten MM-hiihtojen 15 kilometrin yhteislähdössä (v) toisella kierroksella Oberwiesenthalissa, kun suksilla ei ollut paras kulkupäivänsä. Nissinen keskeytti alle 23-vuotiaiden naisten kilpailun.

– Laskuissa en päässyt mihinkään ja nousuissa hakkasin täysiä, mutta sijat vain putosivat. Alkoi tuntua siltä, ettei ihan huvin vuoksi kiinnosta jäädä hiihtelemään, Nissinen sanoi.

Perinteisen kympillä kahdeksanneksi hiihtänyt sotkamolainen olisi kaiken osuessa nappiin voinut taistella hyvistä sijoista myös vapaalla. Sellainen päivä ei torstaina ollut.

– Ei tässä voi kuin nauraa. En nyt ehkä noin huonossa kunnossa ole, etten potkuakaan pysy kärkiletkassa.

Nissinen kilpailee Saksan Oberwiesenthalissa vielä lauantaina sekaviestissä. Anita Korvan MM-urakka päättyi yhteislähtökilpailuun. Korvalle nuorten MM-kisaviikko oli tänä vuonna kaikkea muuta kuin viime talven kolminkertaisten mitalijuhlien kaltaista iloa.

– Ihan pohjanoteeraus, kuvasi Korva ytimekkäästi kisaviikkonsa.

Päätösmatkalla tullut sija 34 ja 4.03 minuutin ero kärkeen on kaukana toivotusta, mutta hiihtäjä näki kilpailussaan paljon myönteistäkin.

– Vähän oli jo pilkahduksia, että välillä pystyn edes yrittämään. Aika vaikeaa oli vieläkin, mutta ehkä ihan pikkuisen meni parempaan, suksiaan "ihan ookooksi" kuvannut Korva sanoi.

Hän arveli, että nykytilanteessa Skandinavia-cupia ei kannata ensi viikolla lähteä hiihtämään, vaan kausi jatkuu kotimaan kilpailuissa. Emmi Lämsä sinnitteli parhaana suomalaisena sijalle 31.

Ruotsin Andersson juhli voittoa

Ruotsalaisnaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton. Ebba Andersson voitti ennen Moa Lundgrenia ja Emma Ribomia. Anderssonin voittoaika oli 35.44,4, josta Lundgren jäi 37,1 ja Ribom 45,2 sekuntia.

Lämsän ero kärkeen oli lähes neljä minuuttia. Korvan ja sijalle 35 hiihtäneen Anni Alakosken ero Anderssoniin oli hieman yli neljä minuuttia.

Miesten 30 kilometrin yhteislähtökilpailu päättyy myöhemmin tänään.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut