Välieräpaikat karkasivat suomalaisilta Norjassa, hiihtocupissa katse Holmenkollenille – Kläbo ja Sundling sprinttivoittoon

Maastohiihtäjä Lauri Vuorinen Lahti Ski Gamesissä. Arkistokuva. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Suomalaishiihtäjien maailmancup-urakka jatkuu viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla. Cupin keskiviikkoisessa sprinttikilpailussa Norjan Konnerudissa kuusi suomalaista kahdeksasta eteni vapaalla hiihtotavalla pudotushiihtoihin, mutta heidän tiensä katkesi ensimmäisessä erävaiheessa.

Naisten 1,2 kilometrillä Katri Lylynperä taisteli hyvin jatkopaikasta, mutta jäi viimeisessä erässä kolmanneksi ja karsiutui. Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski olivat erissään viidensiä ja Anne Kyllönen eränsä kuudes.

Lylynperä oli lopputuloksissa 14:s, Pärmäkoski 21:s, Joensuu 24:s ja Kyllönen 29:s.

Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen karsiutuivat miesten 1,5 kilometrin sprintissä selvästi. Vuorinen oli erässään viides. Hakola oli neljännessä erässä kuudes eli viimeinen. Kumpikaan ei päässyt erässään miesjoukon hänniltä kohti kärkeä.

Vuorinen päätyi 21:nneksi ja Hakola 27:nneksi.

Norja juhli miesten finaalissa

Konnerudin kärkisijat menivät odotetuille hiihtäjille. Miesten sprinttiä hallitsi olympiavoittaja ja maailmanmestari Johannes Hösflot Kläbo. Kuuden miehen finaalissa oli viisi norjalaishiihtäjää, ja norjalaiset ottivat neloisvoiton. Toiseksi ylsi Håvard Solås Taugböl ja kolmanneksi Eirik Brandsdal.

Finaalin ainoa ei-norjalainen oli viidenneksi päätynyt Venäjän Aleksandr Bolshunov.

Naisten finaali oli sen sijaan ruotsalaisten juhla, eikä norjalaisia yltänyt kolmen parhaan joukkoon. Ruotsin Jonna Sundling hiihti toisen kerran tällä kaudella voittoon, ja Linn Svahn oli kolmas. Finaalissa oli mukana kolme ruotsalaista, sillä Maja Dahlqvist oli viides.

Sveitsiläinen Nadine Fähndrich oli kisan kakkonen.

Holmenkollenilla kisataan pidemmillä matkoilla kuin Konnerudissa. Oslossa naiset hiihtävät lauantaina 30 kilometriä perinteisen hiihtotavan yhteislähtönä, ja suomalaisista ovat mukana Kyllönen, Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen ja Susanna Saapunki. Miesten sunnuntaiselle 50 kilometrille osallistuvat Juho Mikkonen, Iivo Niskanen ja Markus Vuorela.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut