Arpa tykkää Huuhkajista – Kansojen liigan vastustajat ovat Wales, Irlanti ja Bulgaria

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Miesten jalkapallomaajoukkueen pelit Kansojen liigassa jatkuvat B-divisioonan neloslohkossa yhdessä Walesin, Irlannin ja Bulgarian kanssa. Suomi nousi ensimmäisen liigakauden jälkeen B-tasolle C-divisioonan lohkovoitolla.

B-divisioonan lohkovoittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi A-tasolle. Lohkojumbot putoavat C-divisioonaan.

Kansojen liigan lohkovaihe alkaa syyskuussa ja päättyy marraskuussa.

B-divisioonan ykköslohkon joukkueet ovat Itävalta, Norja, Pohjois-Irlanti ja Romania. Kakkoslohkossa pelaavat Tshekki, Skotlanti, Slovakia ja Israel sekä kolmoslohkossa Venäjä, Serbia, Turkki ja Unkari.

Venäjä on Suomen vastustaja ensi kesän EM-kisojen alkulohkossa. Lohkon muut maat ovat Tanska ja Belgia, jotka pelaavat Kansojen liigaa A-tasolla.

Syksyllä alkavan uuden Kansojen liigan lisäpalkintona on mahdollisuus päästä MM-jatkokarsintaan. Sinne tosin pääsee vain kaksi parasta lohkovoittajaa, jotka eivät lunasta kisa- tai jatkokarsintapaikkaa varsinaisista MM-karsinnoista.

Huuhkajien nousu alkoi Kansojen liigassa

Kansojen liigan ensimmäisen kauden voittajaksi seuloutui Portugali, kun se kukisti finaalissa Hollannin. Englanti kukisti pronssiottelussa Sveitsin rangaistuspotkukilpailussa.

Huuhkajien nousu EM-kisavireeseen alkoi viime kauden Kansojen liigassa, jonka Suomi päätti C-divisioonan lohkovoittoon. Lohkon muut joukkueet olivat Kreikka, Unkari ja Viro.

A-divisioonan ykköslohkoon arvottiin ensi kaudeksi Hollanti, Italia, Bosnia-Hertsegovina ja Puola. Kakkoslohkon joukkueet ovat Englanti, Belgia, Tanska ja Islanti. Kolmoslohkossa pelaavat hallitsevan mestarin Portugalin lisäksi Ranska, Ruotsi ja Kroatia.

Neloslohkon maat ovat Sveitsi, Espanja, Ukraina ja Saksa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut