Puheet on pidetty – Saksan on aika ryhdistäytyä MM-pelikentällä

Meksiko juhli F-lohkon avauskierroksella yllätysvoittoa Saksasta. Tänään Meksiko kohtaa Etelä-Korean. Lehtikuva / AFP

STT

Jalkapalloilun MM-lopputurnaus jatkuu tänään kolmella ottelulla Moskovassa, Rostovissa ja Sotshissa.

Moskovassa kohtaavat G-lohkossa klo 15 Suomen aikaa Belgia–Tunisia. Belgia voitti avausottelussaan Panaman 3–0 ja Tunisia hävisi Englannille 1–2.

Rostovissa ovat vastakkain kello 18 F-lohkossa Etelä-Korea ja Meksiko. Etelä-Korea hävisi Ruotsille 0–1, ja Meksiko yllätti maailmanmestari Saksan 1–0.

Kello 21 alkaa Sotshissa F-lohkon kohtaaminen Saksa–Ruotsi. Se on Meksikolle hävinneen Saksan kannalta kohtalonpeli. Tappio Fisht-stadionilla Ruotsille merkitsisi neljän vuoden takaisen maailmanmestarin putoamista jatkosta.

Ruotsin joukkue on kärsinyt sairastelusta. Ainakin Pontus Jansson, Filip Helander ja Marcus Rohden ovat vatsataudin kourissa. Heidän pelaamisensa Saksaa vastaan on epävarmaa.

Nihkeä MM-alku myös 1982

Saksan putoaminen alkulohkossa oli viimeksi lähellä vuoden 1982 Espanjan MM-turnauksessa. Siellä silloinen Länsi-Saksa hävisi ensimmäisen ottelunsa Algerialle, mutta pelastautui jatkoon voittamalla Chilen ja viimeisessä lohkopelissä jatkopaikkansa jo aiemmin varmistaneen Itävallan.

Länsi-Saksa eteni 36 vuotta sitten MM-finaaliin, jonka se hävisi Italialle.

Kokenut saksalaistoppari Mats Hummels vakuutteli luottavansa, että MM-joukkue tekee ryhtiliikkeen ja kaataa Ruotsin.

– Näytämme kentällä toisenlaiset kasvot kuin Meksikoa vastaan, Hummels lupasi. Hänen pelaamisensa on niskavaivojen takia epävarmaa.

Varsinkin kokeneet keskikenttäpelaajat Mesut Özil ja Sami Khedira olivat liikkuvampia meksikolaisia vastaan neuvottomia.

– Meidän pitää käyttää kentällä järkeä, eikä pelata kuin koulupojat, Khedira vaati.

Pelaajapakkaa tiivistettävä

Khedira myönsi, että Saksan kenttäryhmitys hajosi Meksikoa vastaan. Pelaajien etäisyydet toisiinsa venyivät suuriksi, ja niihin välein Meksiko iski.

– Jos etäisyydet ovat noin suuret, tarvitsisimme Usain Boltin ja Carl Lewisin nopeutta. Sitä meillä ei ole käytössä, Khedira vertaili.

Saksa on Joachim Löwin 12 vuoden päävalmentaja-aikana yltänyt arvokisoissa aina vähintään välieriin.

– Viime päivinä on puhuttu paljon. Tärkeintä kuitenkin on, mitä lauantaina tapahtuu kentällä, Löw huomautti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut