Jokerit ylsi Lokomotivia vastaan historialliseen voittoon

Jokereista Veli-Matti Savinainen (vas.) teki kaksi maalia. Kuvassa myös Jokerien Brian O'Neill ja Lokomotiv Jaroslavlin Denis Alexeyev. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Jokerit kylvetti jääkiekon KHL-liigan pudotuspeleissä Lokomotiv Jaroslavlin 6–0-selkäsaunalla. Samalla Jokerit rikkoi KHL:n pudotuspelikirouksensa, sillä vasta nyt kuudennella kaudellaan se ylsi ensimmäistä kertaa voittoon pudotuspeliavauksessaan.

– Hienoa onnistua murtamaan tämä tilasto, Jokerien kapteeni Peter Regin myhäili.

Vuosi sitten Jokerit hävisi pudotuspelien kärkeen molemmat kotipelinsä Moskovan Dynamolle, tämä johti sarjan häviöön ja kauden pikaiseen päättymiseen. Nyt ennusmerkit loistavat kirkkaamman kevään puolesta.

– Varmasti Lokomotiv parantaa jo seuraavaan peliin. Tiedossa on kova sarja, Regin toppuutteli.

Kuukausi sitten Lokomotiv päihitti Jokerit 5–0 Jaroslavlissa. Mistään pysyvästä tai edes pitkäkestoisesta niskaotteesta ei siis ole kyse.

– Sarja on vasta 1–0. Kyseessä on ainoastaan hyvä alku. Puhutaan vasta alkupaloista, Regin painotti.

Lokomotiv raiteiltaan

Pyhänä vierasjoukkue Lokomotiv pysyi kiskoilla ja kisassa avauserän mukana, vaikka jakson lopussa Veli-Matti Savinainen viimeisteli ylivoimalla 1–0.

Toisessa erässä vastustajien tupaan tuli sitten lunta kattoparruun asti, kun Jokerit vei jakson 4–0.

– Sillä ei ole väliä, voitatko 1–0 tai 6–0. Pudotuspeleissä tästä saa vain otteluvoiton, ja on nopeasti siirrettävä ajatukset seuraavaan peliin, Regin kuvasi.

Jokerit iski osumistaan kaksi yli- ja yhden alivoimalla. Erikoistilannepelaaminenkin siis sujui.

– Olimme tehokkaita, ylivoimamme toimi ja olimme kurinalaisia, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki listasi Viasat-tv:n haastattelussa.

Ilman Lokomotivin menestyksekästä videohaastoa 34. minuutilla ero oli ollut vielä yhden osuman verran isompi. Jokerien Jesse Joensuu sai näet tuikattua kiekon rysään maalinedusruuhkasta. Videotuomarointi löysi tilanteesta kuitenkin maalivahdin häirinnän.

– Minusta se näytti maalilta. Kyllä siinä taisi Savinainen vähän työntää heidän puolustajaansa, että ymmärrän, että hylkäyskin oli mahdollinen. Mutta olisi voinut hyväksyäkin, Joensuu puntaroi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut