Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille

Palkintopallipaikka on Pärmäkoskelle toinen tämän kauden maailmancupissa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Suomen Krista Pärmäkoski hiihti kauden toiseksi parhaan sijoituksensa maastohiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui kolmanneksi Salpausselän kymmenen kilometrin perinteisen kilpailussa.

Kauden avausviikonloppuna Rukalla Pärmäkoski lykki toiseksi perinteisen kympillä, mutta sen jälkeen kauteen on mahtunut vaikeuksia. Hän muun muassa jätti väliin Tour de Skin.

– Hyvältä tämä maistuu. Voisimme useammin hiihtää näitä "pertsan" kymppejä. Nove Mestossa piti olla, mutta se muutettiin. Mukava olla palkintopallilla, Pärmäkoski tuumi.

Hän hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Therese Johaugille 11,8 sekuntia ja toiseksi tulleelle Ruotsin Ebba Anderssonille 8,4 sekuntia. Pärmäkoski kaatui niin sanotussa J-mutkassa muutama sata metriä ennen maalia.

– En usko, että se maksoi toisen sijan. Enemmän huolestuin siitä, että putoan neljänneksi, nopeasti pystyyn selvinnyt Pärmäkoski sanoi.

Huoleen ei ollut syytä. Pärmäkoski kukisti neljänneksi tulleen Ruotsin Frida Karlssonin 10,1 sekunnilla.

Tuttu suksipari auttoi

Pärmäkoski kertoi olleensa väsynyt helmikuisen Skandinavian-kiertueen jälkeen.

– Onneksi täällä (Lahdessa) ladut olivat viikolla suljettuina, niin en päässyt hiihtämään. Otin rennosti ja lepäilin pari päivää ja kävin sitten sauvakävelemässä, Pärmäkoski kertasi.

Toinen menestykseen johtanut tekijä oli vanha tuttu suksipari.

– Se on vanha pari. Niillä olen pärjännyt täällä ennenkin. Se on se suksipari, jolla voitin täällä kaksi vuotta sitten ja olen ollut monesti palkintopallilla. Voitin niillä myös Planicassa. Ne sukset vaativat selkeän pakkaskelin, Pärmäkoski avasi.

Matintalo säväytti

Johanna Matintalo sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 10:nneksi. Hän hiihti tasavahvan kilpailun ja nappasi kauden ylivoimaisesti parhaan sijoituksensa maailmancupissa.

Rukalla hän hiihti kauden alussa 25:nneksi perinteisen kympillä, mutta sen jälkeen kausi on ollut vaikea. Sairastelut ovat kiusanneet.

– Jo ennen kautta tämä oli yksi kauden odotetuimmista kilpailuista. Kauden aikana tästä on tullut vielä tärkeämpi, Matintalo korosti.

– Täällä hyvin hiihtäminen on ollut iso tavoite, ja olen todella tyytyväinen. Itselle tämä on henkisesti todella tärkeä saavutus. Tämä antaa luottoa tulevaisuutta varten.

Matintalo menestyi Lahdessa myös kaksi vuotta sitten, jolloin hän oli samoin kymmenes perinteisen kympillä.

– Kaksi vuotta sitten tänne tultiin suoraan olympialaisista. Esimerkiksi Ruotsilta puuttui ykköshiihtäjiä, Matintalo muistutti.

Ensi viikonloppuna Matintalo odottaa hyvää hiihtoa Holmenkollenin 30 kilometrin kilpailussa.

– Tästä sai suuntaviivoja. Takana on niin pitkä kisatauko ja harjoittelua yksin, joten ei ollut mitään vertailukohtaa, tyytyväinen Matintalo sanoi.

Seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat Kerttu Niskanen (13:s), Laura Mononen (15:s), Anne Kyllönen (18:s), Susanna Saapunki (25:s), Jasmi Joensuu (27:s) ja Katri Lylynperä (29:s)

Sunnuntaina Lahdessa hiihdetään viestit. Henkilökohtaisista maailmancupin pisteistä kisataan seuraavaksi Norjassa. Keskiviikkona ohjelmassa on Drammenin sprintit. Viikonloppuna naiset hiihtävät Holmenkollenilla 30 ja miehet 50 kilometriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 2. Kevätaurinko hellii tänään - alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 3. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 4. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 5. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 6. Fysioterapeutti Aino Kosonen vetää jumppaa – kymmenet ihmiset kuntoilevat live-lähetyksen tahtiin omissa kodeissaan
 7. Lastunkuivaimessa tulipalo Kärkölässä
 8. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 9. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 10. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 11. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 12. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 13. Ainopuiston teatteri peruu kesän esityksensä
 14. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?
 15. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.