Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas

Ilkka Herolan viime viikkoina parantunut hyppy näkyi perjantaina Salpausselän kisoissa yhdistetyn karsinta- ja varakilpailussa. Herola ponkaisi Lahden HS130-mäestä 118 metriä ja sijoittui kolmanneksi.

– Jos vain hiihtoon pääsee yhtä hyvän mäen jälkeen, Herola toivoi ja katsoi tyytyväisenä tulostaulua.

Kyseessä oli mäen varakilpailu sunnuntain henkilökohtaiseen kisaan. Varakilpailun kolmen kärjessä ovat maailmancupin liivien haltijat. Ykkösenä on maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber ja kakkosena paras hyppääjä, Norjan Jens Luraas Oftebro. 30 sekuntia heidän jälkeensä hiihto-osuudelle olisi mukava lähteä maailmancupin kovimman hiihtäjän, Herolan.

Muut suomalaiset eivät onnistuneet yhtä hyvin Salppuri-viikonlopun avauksessa. Toiseksi paras suomalainen oli Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru, vasta 35:s. Arttu Mäkiaho oli 38:s, Jesse Pääkkönen 39:s, Eero Hirvonen 41:s, Olli Salmela 42:s ja Ville Karhumaa 44:s.

Lauantaina Lahdessa kisataan yhdistetyn parisprintti, jonka voittoa Herola ja Hirvonen juhlivat viime vuonna. Herola ennakoi, että siinä mäen jälkeen saisi olla eroa kärkeen puoli minuuttia tai minuutti.

– Lähdemme puolustamaan voittoa, Herola vakuutti.

Suomalaisten mäkipäivä hämärtyi pettymykseen Salpausselällä