Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas

Suurmäki sopi hyvin Ilkka Herolalle perjantaina. Markku Ulander

Suvi Lempinen

Ilkka Herolan viime viikkoina parantunut hyppy näkyi perjantaina Salpausselän kisoissa yhdistetyn karsinta- ja varakilpailussa. Herola ponkaisi Lahden HS130-mäestä 118 metriä ja sijoittui kolmanneksi.

– Jos vain hiihtoon pääsee yhtä hyvän mäen jälkeen, Herola toivoi ja katsoi tyytyväisenä tulostaulua.

Kyseessä oli mäen varakilpailu sunnuntain henkilökohtaiseen kisaan. Varakilpailun kolmen kärjessä ovat maailmancupin liivien haltijat. Ykkösenä on maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber ja kakkosena paras hyppääjä, Norjan Jens Luraas Oftebro. 30 sekuntia heidän jälkeensä hiihto-osuudelle olisi mukava lähteä maailmancupin kovimman hiihtäjän, Herolan.

Muut suomalaiset eivät onnistuneet yhtä hyvin Salppuri-viikonlopun avauksessa. Toiseksi paras suomalainen oli Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru, vasta 35:s. Arttu Mäkiaho oli 38:s, Jesse Pääkkönen 39:s, Eero Hirvonen 41:s, Olli Salmela 42:s ja Ville Karhumaa 44:s.

Lauantaina Lahdessa kisataan yhdistetyn parisprintti, jonka voittoa Herola ja Hirvonen juhlivat viime vuonna. Herola ennakoi, että siinä mäen jälkeen saisi olla eroa kärkeen puoli minuuttia tai minuutti.

– Lähdemme puolustamaan voittoa, Herola vakuutti.

Aalto, Määttä ja Kytösaho läpäisivät karsinnan – Salpausselän maailmancupissa hyppää illalla kolme suomalaista mäkimiestä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.