Bottaksella vielä puolikas testipäivä ennen tositoimia: "Pitkälti hienosäätöä jäljellä"

Vettelin aika oli 1.16,841, joka oli yli sekunnin nopeampi Ferrarin aiempaa parasta testikierrosta tänä vuonna. AFP / LEHTIKUVA

STT

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi formula ykkösten testien toisena päivänä aamupäiväsession Barcelonan radalla, ja testaamista on jäljellä vielä puolikas päivä talvitestien päätöspäivänä perjantaina. Bottas ja auto alkavat pikkuhiljaa olla valmiina kahden viikon päästä Australiassa alkavaan kauteen.

– Viime viikon testeissä saimme hyvää tietoa pitkistä vedoista, murusia lyhyemmistä ja teimme myös säätöhommia. Sekä käytimme (Mercedeksen uutta ohjaussysteemiä) DAS:ia, ja opimme siitä lisää. Tällä viikolla eilinen oli hyvä päivä, tänään taas ei niinkään, koska emme saaneet kovinkaan paljon kilometrejä olosuhteiden ja niin monien keskeytysten takia, Bottas mietti.

– Huomenna on hienoa saada harjoitusta aika-ajoajamiseen. Olisi mukava saada tuntumaa autoon, joka ei ole niin superpainava. Kokonaisuutena testit ovat menneet hyvin, olemme saaneet hyvin kilometrejä, vaikka kaikkia tavoitteita ei olekaan saatu täytetyksi. Vielä on töitä, pitkälti hienosäätöä jäljellä ja yritystä saada auton tasapaino täydelliseksi.

Bottaksen päivään mahtui läheltä piti -tilanne Katalonian radan viitosmutkassa, jossa neljä muuta kuljettajaa ajautui ulos.

– Hipaisin liukasta viivaa mutkassa ja auton takapää karkasi. Sain korjattua tilanteen, mutta menin kuitenkin suoraan soralle. Pystyin kuitenkin jatkamaan ja tulin sitten varikolle hakemaan uudet renkaat ja putsauksen. Ei hätiä mitiä, Bottas kuvaili.

Tavoitteena niin isot menestykset kuin mahdollista

Kilpakumppaniensa ohella Bottaskin lähtee kauteen haastamaan tallitoveri Lewis Hamiltonia, kolmen viime kauden mestaria. Suomalaiskuljettaja on jo aiemmin painottanut, että otteisiin on saatava tasaisuutta, jotta Hamilton kukistuu.

– Tässä lajissa henkinen puoli korostuu. Se, millä mielentilalla saat itsestäsi irti sata prosenttia. Tuohon tilaan löydän tieni useammin (kuin ennen), mutta ei sillä toisaalta ole väliä mitä sanon nyt: kaikki nähdään vasta sitten, kun kausi etenee. Mutta tähtään parhaimpaani jokikinen kisaviikonloppu, Bottas pohdiskeli.

Bottas voitti viime kaudella neljä kisaa ja ajoi viisi paalupaikkaa. Torstain lehdistötilaisuudessa kysyttiin, onko hänellä mitään numerotavoitteita tälle kaudelle?

– Ei. Mutta kuitenkin isompia määriä kuin nuo (neljä voittoa ja viisi paalua). Niin isoja kuin mahdollista, Bottas pyöritteli vastauksessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 2. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 3. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 4. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 5. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 6. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 7. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 8. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 9. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 10. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita
 11. Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste
 12. Pääkirjoitus: Keskustan puheenjohtajakisa edelleenkin kahden kauppa
 13. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 14. Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun
 15. Janne Niemisen Esalainen: Kirpputorien luonne on muuttunut 1990-luvulta, mutta pieni tunkkaisuus kuuluu edelleen asiaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.