Hujake jatkoi uraansa tappiottomana Vermossa – "Vaikka derbyä kokeilemaan"

STT

Juvalainen Jani Ruotsalainen esitteli viisivuotislupaustaan Hujaketta ensimmäistä kertaa isoissa ympyröissä, kun kaksikko matkasi pääratamme Vermon keskiviikkoraveihin.

Hujake pääsi etenemään lähdössään jo 1. kaarteessa keulapaikalle, josta jatkoi siitä mihin oli Itä-Suomen kisoissa jäänyt, kun uran neljäs kisa päättyi aikaisempien tavoin voittoon.

Anu Suutarin kasvattama ja omistama Hujake kisasi ensimmäistä kertaa autolähdössä, mutta käyttäytyi starttitilanteessa kuin vanha tekijä.

– Tähän mennessä se on tehnyt kaiken oikein starteissa. Sillä oli hyvät vauhdit ja jakso jo 4-vuotiaana, muttei muuten ollut kypsä kilpahevoseksi. Ajan kanssa tästä voi tulla hyväkin. Talven aikana ja kesällä yritetään ajaa startteja, että päästäisiin vaikka derbyä kokeilemaan, Jani Ruotsalainen suuntasi katseensa viisivuotiaiden suomenhevosen kauden pääkisaan.

Voittoputki venyi

Lämminveristen puolella katsojille näyttäytyi voittokone, kun Night Guard esitteli vastustajilleen tehokkaasti ravaamisen mallia.

Olli Koivusen kuskaama 5-vuotias pääsi pokkaamaan kärkipaikan keskipitkällä juoksumatkalla itselleen, jossa teki muihin rakoa jo kirilenkille lähdettäessä. Maalin lähestyessä Night Guardin etumatka vain kasvoi, ja Harri Koivusen valmentaman ruunan uran kahdeksas voitto yhtä monessa kisassa oli tosiasia.

Yllätykset loppupäähän

Illan Toto64-kierros sujui pitkään suosikkien tahdissa, mutta sitten alkoi paukkua totopommeja: Ensin Tommi Kylliäisen treenistä avannut Capo The Amour jyräsi parhaaksi johtavan rinnalta, ja hetkeä myöhemmin Arsi Skytän treenaama Fundover Match kurotti tiukassa voittotaistossa turpaansa suuryllättäjänä parhaiten.

Toto64-kohteiden loput voittajat olivat viisivuotislähdön etevin Sahara Sandstorm sekä kylmäverivoltin etevin Lumino. Täysosumalla voitti 842,39 euroa, viidellä oikein sai 4,29 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 30.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, seitsemän potilasta sairaalassa
 2. Säiliöauto kaatui pellolle Heinämaantiellä Lahdessa, tyhjennys- ja nosto-operaatio haittaa edelleen liikennettä
 3. Apotin tuottanut Epic hävisi kilpailutuksen – Cerner toimittaa jättimäisen tietojärjestelmän neljälle sairaanhoitopiirille
 4. Moni apteekkari elää nyt kuluttavia aikoja – muutoksia toimintaan on tehty jo esimerkiksi Lahden Keskusapteekissa ja Ykkösapteekissa – "Ensimmäisen kerran yöunet menivät toissa yönä"
 5. Kurkkiiko nalle ikkunasta? Lähetä kuva ESS:lle
 6. Uudenmaan raja Nelostiellä ruuhkaantui työmatkaliikenteessä – katso video Lahdenväylän tarkastuspisteeltä
 7. Miksi Singapore torjui koronan muita paremmin? "Johtaminen ja ohjeiden toimeenpano ulottuvat aivan ruohonjuuritasolle", sanoo maassa vuosia asunut
 8. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut pinnisti viime vuonna voitolle
 9. Kinos-yhtiö pitää kiinni Ranta-Kartanon viihdekeskuksen aikataulusta Lahdessa – "Koronalla todennäköisesti aika vähän vaikutusta"
 10. Mies hurjasteli törkeää ylinopeutta poliisin tutkaan Kärkölässä
 11. Lähihoitaja Tytti Söderlund-Syrjälä tekee osa-aikatyötä syöpäosastolla – työ on rankkaa, ja rahat ovat usein vähissä: "Pitää miettiä tarkkaan, mitä kaupasta ostaa"
 12. Peruttu ja siirretty on aiemminkin – viisi poikkeustilannetta, jotka ovat järisyttäneet urheilutapahtumia
 13. Lukijalta: Antakaa arvostusta ja eläkettä kotiäideille
 14. Vuorotteluvapaa oli asikkalalaiselle Hanna Rossille henkisesti rikasta aikaa ja mahdollisuus kokeilla uutta
 15. Lahden Sylvia-koti avaa syksyllä erityislapsille suunnatun lastensuojeluyksikön – "Tällaisellekin toiminnalle on kysyntää"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen
 2. Pesuhuoneessa syttyneestä tulipalosta huomattavia vahinkoja Lahdessa
 3. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 4. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 5. Säiliöauto kaatui pellolle Heinämaantiellä Lahdessa, tyhjennys- ja nosto-operaatio haittaa edelleen liikennettä
 6. 30.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, seitsemän potilasta sairaalassa
 7. Rattijuoppo törmäili kaistaa vaihtaessaan Lahdessa
 8. Lukijalta: Hanhia rääkätään tahallaan puistoissa
 9. Uudenmaan raja Nelostiellä ruuhkaantui työmatkaliikenteessä – katso video Lahdenväylän tarkastuspisteeltä
 10. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 11. Moni apteekkari elää nyt kuluttavia aikoja – muutoksia toimintaan on tehty jo esimerkiksi Lahden Keskusapteekissa ja Ykkösapteekissa – "Ensimmäisen kerran yöunet menivät toissa yönä"
 12. 28.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 26 - yksi keskussairaalan potilas altistui tartunnalle
 13. Koronavirustartuntojen ehkäisy: 10 ohjetta, joita jokaisen on nyt syytä noudattaa
 14. Mies hurjasteli törkeää ylinopeutta poliisin tutkaan Kärkölässä
 15. Seurakunta laittoi pystyyn puhelinpäivystyksen koronan ahdistamille ja juttuseuraa kaipaaville lahtelaisille – "Puheluja on tullut muutamia päivässä, mutta ei ruuhkaksi asti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.