Helmareiden loukkaantumishuolet hälvenivät kreivin aikaan

Päävalmentaja Anna Signeul on tuskaillut talven aikana muutamien avainpelaajiensa loukkaantumisten kanssa, mutta nyt tilanne näyttää valoisalta. Etenkin Adelina Engmanin ja Linda Sällströmin toipumiset pelikuntoon ovat tulleet mainioon aikaan, sillä Suomea odottavat tärkeät ottelut.

Naisten jalkapallomaajoukkue eli Helmarit kohtaa Kyproksen Larnakassa pelattavassa turnauksessa Tshekin 5. maaliskuuta, Thaimaan 8. maaliskuuta ja Slovakian 11. maaliskuuta.

Sen jälkeen edessä ovat huhtikuun EM-karsintaottelut, kun Suomi emännöi Portugalia ja kohtaa vieraissa Kyproksen. Karsintojen päätöspeleissään Suomi kohtaa Skotlannin kahdesti, ensin kesäkuussa kotipelissä ja syyskuussa vieraskentällä.

Päävastustajiaan Skotlantia ja Portugalia enemmän pelannut Suomi johtaa lohkoaan, mutta kisapaikka on kovan työn takana.

Vain lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta pääsevät suoraan Englannissa 2021 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Kuusi muuta lohkokakkosta etenee jatkokarsintoihin.

Suomi kohtaa kovan Portugalin

Suomella on takanaan neljä karsintaottelua, ja ainoa tilastotahra on vierastasapeli Portugalia vastaan.

– Emme pelanneet siinä pelissä hyvin. Olin pettynyt. Meidän täytyy olla rohkeita, ottaa myös riskejä, pelata korkealla intensiteetillä, pitää palloa ja prässätä korkealta, Signeul listasi asioita 10. huhtikuuta pelattavaan Portugali-kotiotteluun.

Sällström on viimeistellyt neljässä karsintaottelussa peräti kahdeksan maalia.

Takareisivammasta kärsinyt hyökkääjä puuttui tiistaina julkaistusta Suomen pelaajalistasta Kypros-cupiin. Signeul kuitenkin vahvisti, että Paris FC:n hyökkääjä on kutsuttu ryhmään mukaan.

Sällström pääsi seurajoukkueessaan pitkästä aikaan tositoimiin viikonloppuna, kun hän tuli Reims-ottelussa vaihdosta kentälle.

Sitkeästä reisivammasta toipunut Engman ei ole pelannut Chelsean edustusjoukkueessa minuuttiakaan viime syyskuun jälkeen. Laitapelaajana tai hyökkäyksessä viihtyvä Engman on toipunut hiljattain pelikuntoon.

– Kun pelaa isoissa eurooppalaisissa seuroissa, loukkaantumisen jälkeen ei vain kävellä takaisin kokoonpanoon. Kilpailu on todella kovaa, Signeul sanoi viitaten Engmaniin ja Sällströmiin.

Valmennusryhmään muutoksia

Viime kuukaudet ovat tuoneet muutoksia muutamien maajoukkuenaisten elämään, sillä esimerkiksi Olga Ahtinen (Linköping), Elli Pikkujämsä (Örebro), Linda Nyman (Milanon Inter) ja Eveliina Summanen (Kristianstad) ovat vaihtaneet seuraa.

Myös maajoukkueen valmennusryhmässä on tapahtunut muutoksia. Lars Mosander korvaa valmennusryhmässä Maiju Ruotsalaisen, joka ei uusinut sopimustaan. Kimmo Lipponen tulee vastustajien tarkkailijaksi.

Aiemmin joukkueen fysioterapeuttina työskennellyt Lasse Lagerblom hyppää fysiikkavalmentajaksi. Lagerblom auttaa myös naisten liigajoukkueiden fyysisessä valmennuksessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut