Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tässä Suomen urheilijat viikonlopun Salppuriin

Suomi kilpailee viikonloppuna Salpausselällä 44 urheilijan voimin. Joukkueessa on 30 hiihtäjää, 7 mäkihyppääjää ja 7 yhdistetyn urheilijaa.

Maastohiihdon kilpailuohjelmassa Lahdessa on perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöt ja viestikilpailut. Suomen hiihtäjät tavoittelevat maailmancupin kärkisijoja Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen johdolla.

Viikonloppuna hypätään peräti kolme mäkikisaa. Perjantaina hypätään karsintakilpailun lisäksi Rukalta siirretty henkilökohtainen kilpailu, lauantaina vuorossa on perinteinen joukkuemäki ja sunnuntaina hypätään toinen henkilökohtainen kilpailu. Perjantaina maajoukkueryhmässä hyppää Lahden Hiihtoseuran Niko Kytösaho ja kansallisessa ryhmässä Mico Ahonen. Joukkuekilpailun ja sunnuntain osakilpailun osalta urheilijavalinnat tehdään perjantain kilpailun jälkeen.

Yhdistetyssä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen viikonloppu, kun Ilkka Herolalla ja Eero Hirvosella on viime vuoden parisprinttivoitto puolustettavanaan. Lisäksi Lahdessa kilpaillaan henkilökohtainen kilpailu. LHS:n Leevi Mutru on mukana kotikisassa.

Lisäksi LHS:n Mico Ahonen, Arttu Pohjola ja Julia Tervahartiala nimettiin maanantaina Suomen joukkueeseen nuorten MM-kilpailuihin, jotka käynnistyvät jo tällä viikolla Saksan Oberwiesenthalissa.