Suihkonen nosti Tiikereiden leijat todella tarkasti, VaLePalla voitokas viikonloppu

STT

STT

VaLePa kukisti sunnuntaina lentopalloliigassa Kokkolan Tiikerit 3–1 edellispäivän lähes kokonaan huilanneella ykköskokoonpanollaan. Mikko Oivanen ja Niko Suihkonen tekivät 22 pistettä.

Suihkosen onnistuneiden vastaanottojen prosentti oli huikea 77. Syystä hän sai päävalmentaja Janne Kangaskokon kehut.

– Tiikereiden leijat nousivat Nikolta todella hyvin kuppiin tänään. Myös syöttö ja hyökkäys olivat hänellä priimaa. Viikonloppu oli joukkueelta onnistunut, kuusi pistettä tuli ja kaikki saivat peliaikaa, Kangaskokko tiivisti.

Jiri Hänninen ja Oskari Keskinen tekivät mitä ilmeisimmin viidenneksi sijoittuvalle Tiikereille 14 pistettä mieheen.

VaLePa pelaa seuraavan kotiottelunsa poikkeuksellisesti Forssassa Loimua vastaan keskiviikkona.

Savo Volley ei sortunut luulemaan

Vierailu Rovaniemellä vain yhden voiton ottaneen Perungan Poikien kotisalissa on loppukaudesta asennemittari kaikille joukkueille. Sunnuntaina PerPon kohdanneelle Savo Volleylle ottelu ei ollut vaikea.

Vaikka valmentaja Jukka Tuovinen kierrätti kokoonpanoa, 3–0-vierasvoitto tuli melko helposti.

– Pidin näkemästäni. Puolustettiin hyvin, peli oli iloista. Kaikki sujui, vaikka toinen puolikas kokoonpanosta vaihdettiin, Tuovinen sanoi.

Eetu Häyrinen käytti tilaisuutensa Olli-Pekka Ojansivun ollessa lepovuorossa ja teki 14 pistettä. Keskipelaajat onnistuivat myös, Rodrigo Leitzke teki 11 pistettä. Severi Savonsalmen saatua lepovuoron Mikko Väliahokin onnistui hyvin.

– Keskihyökkäyksen toimittua ei ollut tarvetta käyttää laitoja niin paljon kuin yleensä, Tuovinen perusteli esimerkiksi Antti Siltalan pientä hyökkäysvastuuta.

Akaa-Volley voitti ilman Sivulaa

Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula sai sunnuntaina aamulla ensimmäisen lapsensa, pojan, ja luonnollisesti illan 3–1-voittoon päättynyt ottelu Karelian Hurmosta vastaan jäi väliin.

Aatu Pöllänen ei onnistunut varahakkurina, mutta tilalle tullut Joni Mikkonen nousi 20 pisteellä joukkueen tehokkaimmaksi. Yleispelaaja Nico Nurmesniemi ja keskipelaaja Aleksi Kaatrasalo tukivat 11 pisteellä.

– Ottelu alkoi huonosti kaikin puolin, mutta vaihdot toivat energiaa peliimme ja tarjosimme yleisölle lopulta hyvän show'n, sanoi Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp.

Ville Louhela teki vieraille 19 ja Mikko Räsänen 16 pistettä. Joukkue hyökkäsi 10 pistettä enemmän kuin Akaa-Volley, mutta kaatui etenkin syöttövirheisiin. Niitä kertyi 24, kun Akaa-Volleyn vastaava luku oli 9.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut