Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Olympianäyttöjä, Suomen ennätys ja yllätyshuoltaja

Olympiavuosi on painonnostajille muita kausia raskaampi koetus. Kilpailuja on tiiviimmin kuin normaalissa kalenterissa, eivätkä ne odota urheilijan kisakuntoa.

Tokion olympialaisiin paikkaa tavoitteleva nippu haki Porissa järjestetystä SM-viikonlopusta parasta mahdollista tuntumaa Maltalla viikon päästä häämöttävään karsintakilpailuun. Miehille on jaossa yksi ja naisille kaksi paikkaa urheilijan jopa tärkeimpään unelmista.

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoen kevään tavoitteita uhkaavat ikävät loukkaantumiset. SM-kisoissa Vuohijoki jätti kisaamisen väliin ja oli seuransa huoltotehtävissä.

– Tuloskuntoa haetaan esiin, ja aikatauluihin tämä viikonloppu sopi huonosti. Halusin hyvän tuloskunnon Maltalle, jonne jään myös leireilemään ennen EM-kisoja, Vuohijoki kertoi.

Retulainen lisäsi kilon ennätykseen

Turun Atleetti Klubin Eero Retulainen antoi vahvoja näyttöjä varsinkin työnnössä. Kun 181 kiloa jäi nousematta, viimeiseen yritykseensä Retulainen pyysi suomenennätyslukemat ja sai onnistuneen suorituksen.

– Totesin, ettei voiton varmistumisen jälkeen lukemalla 181 ollut saavutettavissa enää mitään, joten sama kokeilla ennätystä. 187 paransi omaa ennätystäni kilolla, Retulainen hymyili.

– Joskus on niin, että kansainvälisiin kilpailuihin syttyy eri tavalla, vaikka näilläkin tapahtumilla on oma tärkeä paikkansa. Tämä lupaa hyvää Maltalle, sillä olin tuossa kolme päivää kuumeessa.

Maltan karsinnat ja kuuden viikon päässä odottavat EM-kilpailut ovat Suomen kärkinostajille merkittäviä tapahtumia. Yli 109 kilon sarjassa kisalippua tavoittelee Teemu Roininen, jonka työsarka on ylivoimaisesta Suomen mestaruudestaan huolimatta kova. Roininen tempasi 151 kiloa ja työnsi 190 kiloa.

– Olympiapaikan kanssa ei tarvitse hengitystä pidättää, sillä tulostaso sarjassani on niin kova. Se nostetaan, mitä pystytään. Esimerkkejä on siitä, että yllätyksiä voi tulla nopeastikin. Kesällä tilanne tiedetään lopullisesti, Roininen kertasi.

– Kun on salilla treenaamassa 20 tuntia viikossa ja sen jälkeen valmentamassa 20 tuntia viikossa, alkavat seinät näyttää tutuilta. Iso plussa työnteon yhdistäminen urheiluun silti on.

Ilmarinen tähtää EM-lavalle

Naisten sarjoissa olympiapaikkaa metsästää tiiviisti Lohja-Liftingin Meri Ilmarinen. Retulaisen ja Roinisen tavoin myös Ilmariselle tärkeintä oli saada hyvää tuntumaa kevään tärkeimpiin tapahtumiin. Suomen mestaruus tuli kohtalaisella rutiinilla. Ilmarisen yhteistulos oli 207 (90+117) kiloa.

– EM-kisat ovat oikeat pääkisat tässä vaiheessa, ja fyysinen kuntoni on todella hyvä. Tuntuman saa paremmin kilpailuissa kuin harjoituksissa. Täytyy vain nostaa rohkeammin ja välttää turhaa varmistelua.