Olympianäyttöjä, Suomen ennätys ja yllätyshuoltaja

Nakkilasta kotoisin olevan Anni Vuohijoen kevään tavoitteita uhkaavat ikävät loukkaantumiset. Porin SM-kisoissa Vuohijoki jätti kisaamisen väliin ja oli seuransa huoltotehtävissä. Tomi Glad / LEHTIKUVA
STT

STT

Olympiavuosi on painonnostajille muita kausia raskaampi koetus. Kilpailuja on tiiviimmin kuin normaalissa kalenterissa, eivätkä ne odota urheilijan kisakuntoa.

Tokion olympialaisiin paikkaa tavoitteleva nippu haki Porissa järjestetystä SM-viikonlopusta parasta mahdollista tuntumaa Maltalla viikon päästä häämöttävään karsintakilpailuun. Miehille on jaossa yksi ja naisille kaksi paikkaa urheilijan jopa tärkeimpään unelmista.

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoen kevään tavoitteita uhkaavat ikävät loukkaantumiset. SM-kisoissa Vuohijoki jätti kisaamisen väliin ja oli seuransa huoltotehtävissä.

– Tuloskuntoa haetaan esiin, ja aikatauluihin tämä viikonloppu sopi huonosti. Halusin hyvän tuloskunnon Maltalle, jonne jään myös leireilemään ennen EM-kisoja, Vuohijoki kertoi.

Retulainen lisäsi kilon ennätykseen

Turun Atleetti Klubin Eero Retulainen antoi vahvoja näyttöjä varsinkin työnnössä. Kun 181 kiloa jäi nousematta, viimeiseen yritykseensä Retulainen pyysi suomenennätyslukemat ja sai onnistuneen suorituksen.

– Totesin, ettei voiton varmistumisen jälkeen lukemalla 181 ollut saavutettavissa enää mitään, joten sama kokeilla ennätystä. 187 paransi omaa ennätystäni kilolla, Retulainen hymyili.

– Joskus on niin, että kansainvälisiin kilpailuihin syttyy eri tavalla, vaikka näilläkin tapahtumilla on oma tärkeä paikkansa. Tämä lupaa hyvää Maltalle, sillä olin tuossa kolme päivää kuumeessa.

Maltan karsinnat ja kuuden viikon päässä odottavat EM-kilpailut ovat Suomen kärkinostajille merkittäviä tapahtumia. Yli 109 kilon sarjassa kisalippua tavoittelee Teemu Roininen, jonka työsarka on ylivoimaisesta Suomen mestaruudestaan huolimatta kova. Roininen tempasi 151 kiloa ja työnsi 190 kiloa.

– Olympiapaikan kanssa ei tarvitse hengitystä pidättää, sillä tulostaso sarjassani on niin kova. Se nostetaan, mitä pystytään. Esimerkkejä on siitä, että yllätyksiä voi tulla nopeastikin. Kesällä tilanne tiedetään lopullisesti, Roininen kertasi.

– Kun on salilla treenaamassa 20 tuntia viikossa ja sen jälkeen valmentamassa 20 tuntia viikossa, alkavat seinät näyttää tutuilta. Iso plussa työnteon yhdistäminen urheiluun silti on.

Ilmarinen tähtää EM-lavalle

Naisten sarjoissa olympiapaikkaa metsästää tiiviisti Lohja-Liftingin Meri Ilmarinen. Retulaisen ja Roinisen tavoin myös Ilmariselle tärkeintä oli saada hyvää tuntumaa kevään tärkeimpiin tapahtumiin. Suomen mestaruus tuli kohtalaisella rutiinilla. Ilmarisen yhteistulos oli 207 (90+117) kiloa.

– EM-kisat ovat oikeat pääkisat tässä vaiheessa, ja fyysinen kuntoni on todella hyvä. Tuntuman saa paremmin kilpailuissa kuin harjoituksissa. Täytyy vain nostaa rohkeammin ja välttää turhaa varmistelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 2. Kevätaurinko hellii tänään - alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 3. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 4. Juha Honkosen uutisanalyysi: Ei nuolaista vielä – tilastot laahaavat perässä
 5. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 6. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 7. Fysioterapeutti Aino Kosonen vetää jumppaa – kymmenet ihmiset kuntoilevat live-lähetyksen tahtiin omissa kodeissaan
 8. Lastunkuivaimessa tulipalo Kärkölässä
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 13. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 14. Ainopuiston teatteri peruu kesän esityksensä
 15. Asiantuntijat kertovat huolestuttavasta ilmiöstä: parisuhteet kärsivät, kun älylaitteesta tulee kolmas pyörä – "Toinen vain somettaa, seksielämäkin hiljenee"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.