Pelicans putosi TPS:n taitureiden kyydistä – turkulaisille täysi pistepotti

Pelicansin ensimmäisen maalin teki Miro-Pekka Saarelainen. Samuli Ikäheimo

Mikael Hoikkala

Pelicans on hävinnyt jääkiekon Liiga-ottelussa TPS:lle maalein 2-6.

1. erä

Pelicansin ilme otteluun lähtiessä oli tyystin toisenlainen kuin viikon ensimmäisessä kotiottelussa. Siinä missä JYPiä vastaan Kaanit oli alusta lähtien alakynnessä, nyt kotijoukkueen peli oli selvästi paremmin hallittua.

Tulosta tuli jo neljän peliminuutin jälkeen. Miro-Pekka Saarelainen vei Pelicansin johtoon tuikkaamalla Samuel Salosen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään. Hyökkäys oli aivan paitsion rajamailla, mutta tuomarit eivät sitä viheltäneet eikä TPS haastanut tuomiota, joten maali sai lainvoiman ilman mutinoita ajassa 4.06.

Vaarallisia vastahyökkäyksiä oli myös TPS:llä. Paras paikka avautui ylivoimahyökkäyksestä nuorelle Juuso Pärssiselle, mutta hän ei aivan onnistunut hyödyntämään kultakypärä Lauri Pajuniemen tarjoilua, vaan Pelicans-molari Atte Tolvanen ehti tämänkin laukauksen tielle.

Konkaripakki puuttuu, nuoret urakkamiehet palaavat Liiga-miehistöön – tässä Pelicansin kokoonpano TPS-kotiotteluun

Ajassa 18.06 Pelicans siirtyi jo kahden maalin johtoon. Roope Elimäen lättysyöttö avasi Otto Niemiselle nousupaikan vasemmalta laidalta, ja Nieminen rokotti ex-seuraansa lähettämällä viuhuvan kudin yläkulmaan. Erätauolle lähdettiin 2-0-lukemissa.

Pelicansin ensimmäinen maali syntyi neljän peliminuutin jälkeen. Samuli Ikäheimo

2. erä TPS alkoi toisessa erässä pelata vieraskaukalossa isännän ottein eikä enää antanut Pelicansille paljon siimaa. Terästäytyneet turkulaiset kiipesivät nopealla vauhdilla pelissä tasoihin.

Maalit syntyivät tasan kahden minuutin välein. Ensin puolustaja Henrik Larsson ampui kavennuksen, ja ajassa 25.06 Markus Nurmi niittasi tasoituksen. Tasoitusmaalia edelsi Juuso Pärssisen läpiajo, jonka Atte Tolvanen torjui, mutta paluukiekosta Nurmi siivosi irtopalan sisään.

Ajassa 33.01 nähtiin pelottavalta näyttänyt tilanne, kun Pelicansin Taavi Vartiaisen kiskaisema purkukiekko singahti voimalla toisen päätuomarin Jukka-Pekka Koistisen rinnan seudulle. Koistinen jäi hetkeksi tuskaisena jään pintaan, ja Pelicansin lääkärikin riensi hätiin, mutta pienen puhaltelun jälkeen Koistinen nousi pystyyn ja pystyi jatkamaan peliä.

Hetkeä myöhemmin Pelicansilla oli loistotilaisuus karata uudestaan johtoon. Otto Nieminen spurttasi läpiajoon, mutta miehen illan toinen maali jäi syntymättä, kun Erik Källgren koppasi laukauksen.

Heti perään iski TPS. Pelicans-viisikko yritti lähteä liian ahnaasti hyökkäämään oman pään aloituksen jälkeen, mutta TPS pysäytti purkukiekon ja käänsi itselleen maalitilanteen. Turkulaisten johto-osuman viimeisteli Teemu Väyrynen.

Pelicansin murheellisen erän valopilkkuna voi pitää sitä, että joukkue selvitti kaikki kolme jäähyään ilman takaiskuja. Tolvaselle kirjattiin erästä peräti 18 torjuntaa, Källgrenille kuusi.

3. erä TPS vasaroi naulat Pelicansin arkkuun heti päätöserän alkajaisiksi. Kultakypärä Lauri Pajuniemi läväytti hirmuisella rannekudilla lukemiksi 2-4 erän toisella minuutilla. Minuuttia myöhemmin Markus Nurmi laukoi ylivoimalla illan toisen osumansa.

Kahden maalin kerhoon nousi myöhemmin myös Pajuniemi. Hän iski illan toisensa ylivoimalla ajassa 54.38, tilanteeksi 2-6. Nuo jäivät myös loppulukemiksi.

Pelicansin pelit jatkuvat ensi perjantaina kotikentällä. Lahteen vieraaksi saapuu tuolloin Mikkelin Jukurit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.