Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ilkka Herola kamppaili paikan Trondheimin palkintopallilta

Ilkka Herola oli päässyt vain lipaisemaan yhdistetyn maailmancupin palkintosijoja ennen lauantaita. Trondheimissa hän pääsi vihdoin taisteluasemiin jo mäkiosuudella, onnistui taktiikassaan ja hiihti luistavin suksin kilpailussa kolmanneksi.

Maailmancupissa mielin määrin rellestellyt Jarl Magnus Riiber voitti jälleen minuutin erolla, ja Herola taipui Jörgen Graabakin kirissä Norjan kaksoisvoittoon. Suomen ykkösmiehen tunnelmat olivat silti korkealla. Palkintosijat olivat lipsuneet pitkään ja usein myös epäonnekkaasti hänen ulottuviltaan.

– Mahtavat fiilikset, pitkästä aikaa, Herola naurahti STT:n haastattelussa.

Herolan on kunnianhimoinen urheilija, eivätkä sijoitukset kärkikymmenikössä riitä. Ensimmäiset palkintopallipaikat tulivat kaksi vuotta sitten, joten Trondheimin sijoituksella hän on vasta palannut tasolleen.

– Pystyin vihdoin vääntämään palkintosijoituksen. Ei se helpolla tullut, mutta silti perussuorituksella. Ei siinä mitään ihmeellistä tarvittu, Herola totesi.

Herola ei häviä hiihtovauhdissa kenellekään, mutta hän on joutunut liian usein tuhlaamaan voimansa takaa-ajoon ja hiipunut sen takia kirivaiheessa. Trondheimin mäessä hän sai kirimiehet mukavasti liipaisimelle.

Raju kaksinkamppailu

Riiber oli niin kaukana, että Herolaa jäi sapettamaan vain tappio Graabakille.

– Yritin kyllä, mutta Graabak jaksoi ja kesti loppuun. Sanoi kyllä kilpailun jälkeen, että oli jo tipahtaa kyydistä, Herola kertoi ja antoi tunnustuksen vastustajalleen.

– Kovan työn hän teki, että sai meidän letkan kiinni. Ei häntä voi enää pitää pelkkänä kirimiehenä.

Trondheimissa kilpailtiin kolmen viikon tauon jälkeen. Herola oli epävarma hiihtokunnostaan.

– Vähän olin pelko perseessä, mutta nyt ei tarvitse pelätä. Olen varmasti samalla tasolla kuin aiemmin tällä kaudella. Tulos on kiinni vain mäkitekniikasta, Herola totesi.

– Jokainen podium vaatii silti hyvän onnistumisen myös jatkossa.