Soini hätyytti jo squashin maailmanlistan kärkikaartin pelaajaa

Emilia Soini haastoi maailmanlistan kymmenentenä olevan Hania el-Hammamyn toista kertaa, mutta egyptiläinen vei voiton myös nyt. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
STT

STT

Squashin suomalaisykkönen Emilia Soini haastoi maailmanlistalla kymmenentenä olevan Egyptin Hania el-Hammamyn Yhdysvaltain Cincinnatissa pelattavassa naisten ammattilaisturnauksessa. Viikko sitten SM-kultaa Helsingissä voittanut Soini hävisi suoraan kolmessa erässä.

Naiset olivat kohdanneet viimeksi kolme vuotta sitten, ja silloinkin el-Hammamy voitti 3–0. Cincinnatissa Soinin erävoitto oli lähimpänä toisessa erässä, jota hän johti 7–4.

– Harmi, että toinen erä ei kääntynyt itselle. Toisaalta oli kiva nähdä, että pystyn haastamaan tuon tason pelaajia, kun huidon omalla tasolla, Soini kertoi Squashliiton tiedotteessa.

– Kolme vuotta sitten tuli turpaan. Niin tuli nytkin, mutta kaveri on kyllä ihan eri tason pelaaja kuin silloin, Soini arvioi.

New Yorkissa asuva Soini pelaa maaliskuussa kolme ammattilaisturnausta: kaksi Kanadassa ja yhden Sveitsissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut