Seuran vaihto virkisti MM-suunnistaja Miika Kirmulaa

Suunnistaja Miika Kirmula lähti talvella kasvattajaseurastaan Angelniemen Ankkurista ja siirtyi joensuulaiseen Kalevan Rastiin. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

Lauantaina alkavissa suunnistuksen MM-kilpailuissa Miika Kirmulan kisaohjelmaan on merkitty sprintti, sprinttiviesti, viesti ja pitkä matka.

– Olisin halunnut keskimatkallekin, mutta palautuminen pitää ottaa huomioon. Sprinttien jälkeen tulee kolme lepopäivää, joten ehdin palautua ennen viestiä ja pitkää matkaa, Kirmula sanoo.

Kisakone kuljetti Suomen maajoukkueen keskiviikkona Latviaan, missä Kirmulalle on kertynyt tänä vuonna kolmisenkymmentä leiri- tai kilpailupäivää.

– Maaston puolella voin yltää kymmenen parhaan sakkiin, jos kaikki sujuu hyvin. Miksei sprintissäkin, jos on hyvä päivä. Viesteissä taistelemme pronssista, Kirmula puntaroi mahdollisuuksia.

Salolainen Kirmula lähti talvella kasvattajaseurastaan Angelniemen Ankkurista ja siirtyi joensuulaiseen Kalevan Rastiin.

– Aika tuntui oikealle seuran vaihtamiseen. Keväällä oli hyviä seuran leirejä, ja toiminta on erilaista mihin olen tottunut. Syksyllä aion olla Joensuussa aiempaa enemmän.

Viime vuonna Kirmula sijoittui MM-kilpailujen pitkällä matkalla 19:nneksi ja kaksi vuotta sitten keskimatkalla 27:nneksi. Mies on tyytyväinen tämän hetken kuntoonsa, vaikka lonkka on hiukan vihoitellut.

– Toukokuussa EM-kilpailuissa pääsin vain sprintteihin, mutta sen jälkeen kausi on ollut nousujohteinen. Uudessa seurassa pääsin heti suurviesteissä koviin paikkoihin, Kirmula viittaa Jukolan viestiin ja Tiomilaan.

Oppia Janne Salmelta

Monen huippusuunnistajan tavoin Kirmulan arki sujuu muualla kuin seuran kotipaikkakunnalla. Leipäänsä hän ansaitsee Helsingissä Santahaminan varuskunnassa liikunta-aliupseerina.

– Tuossa virassa pidetään nuorempia urheilijoita. En ole miettinyt niin pitkälle, että jäänkö sotilasuralle, Kirmula pohdiskelee.

Kirmulan henkilökohtaisena valmentajana toimii takavuosien mestarisuunnistaja Janne Salmi.

– Janne on kunnianhimoinen valmentaja, jota tulee kuunneltua. Hyvän valmentajasuhteen muodostuminen kestää kolmisen vuotta, ja nyt olen saanut häneltä oppia neljä vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 5. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 6. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 7. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 8. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 9. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 10. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 11. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 12. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 13. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 14. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 15. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Fingerpori 30.5.2020
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 9. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 10. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 13. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 14. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 15. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.