Pelicans vahvistaa junioripolkuaan – Sveitsissä meritoitunut taitovalmentaja palaa Lahteen

Kuva vuodelta 2013: Tuomo Kärki opasti Pelicansin Ville Väinölää alle 18-vuotiaiden maajoukkueleirillä Vierumäellä. Kärki on sittemmin valmentanut Sveitsissä, mutta nyt hän palaa tuttuihin maisemiin Päijät-Hämeeseen. Jan Kallas

ESS

Pelicans vahvistaa junioripolkuaan uudella valmennusosaamisella. Seura on palkannut uudeksi taito- ja luisteluvalmentajaksi Tuomo Kärjen, joka on työskennellyt neljä viime vuotta Sveitsissä huippuseura Luganon organisaatiossa taitovalmentajana.

Kärjen toimenkuvan alla ovat pelaajat 14-vuotiaista Pelicansin liigajoukkueeseen asti.

– Hieno asia sekä liigajoukkueelle että junioripuolelle, että saamme Kärjen tasoisen ammattilaisen viemään päijäthämäläistä kiekkoa eteenpäin. Kärjen palkkaaminen on selkeää jatkumoa seuran strategialle ja Pelicans-polkuun viime vuosina tehtyihin mittaviin panostuksiin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoo tiedotteessa.

Aiemmin Kärki on toiminut muun muassa Vierumäellä jääkiekon kehityskeskuksen koulutuspäällikkönä sekä Kiekkoreippaan valmennuspäällikkönä.

– Kova intohimo on palata sen ääreen, mistä lähdin 2004 Vierumäelle. Olen seurannut ilolla päijäthämäläisen kiekkoilun tiivistynyttä yhteistyötä, mitä aikanaan laitettiin alulle, ja sitä työtä on mukava tulla jatkamaan. Seura on kasvanut ja sekä valmentajille että pelaajille on löytynyt toimiva polku, millä edetä, Kärki toteaa.

– Ensimmäisenä tavoitteena pyrin pääsemään tiukasti kiinni nykytilanteeseen ja sen jälkeen löytämään keinot, miten omalta osaltani pystyn parhaiten tukemaan ja edesauttamaan toimintaa.

Pelicans tiedotti samalla, että juniorijoukkueiden nykyiset vastuuvalmentajat jatkavat tehtävissään ensi kaudellakin. Alle 20-vuotiaiden luotsina jatkaa Juhamatti Yli-Junnila, alle 18-vuotiaissa Teemu Leppänen, alle 16-vuotiaissa Antti Niiranen ja alle 15-vuotiaiden edustusjoukkueessa Tomi Sipiläinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 2. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 3. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 4. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 5. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 6. Kevätaurinko helli tiistaina- alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 13. Varmuusvarastot avattiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta kaikki eivät vieläkään ole saaneet hengityssuojaimia
 14. Laulaja Eero Aven on kuollut
 15. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.