Jenkkifutiksen Vaahteramalja pelataan ensi syksynä Lahdessa

Vaahteraliiga huipentuu tulevalla kaudella Lahdessa. Matias Honkamaa

ESS

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan loppuottelu Vaahteramalja pelataan Lahden Stadionilla ensi syksynä. Lauantaina 12. syyskuuta pelattava Vaahteramalja on järjestyksessään 41:s. Ainoastaan kerran aikaisemmin kauden päätapahtuma on järjestetty pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Viime vuonna paikkana oli Tampereen Ratina. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton (SAJL) toiminnanjohtaja Jari Salonen kertoo, että uudella paikkakunnalla järjestetystä ottelutapahtumasta tuli positiivista palautetta ja kokemus rohkaisi etsimään Vaahteramaljalle uutta tapahtuma-areenaa myös tälle vuodelle.

– Lahden Stadionin suurtapahtumille suunnitellut tilat tarjoavat erinomaiset puitteet ottelun ja oheispalveluiden kehittämiselle. Tavoitteenamme on luoda Vaahteramaljaviikonlopusta suomalaisen jenkkifutiskansan karnevaalit, jossa oheistapahtumia jaetaan useamman päivälle, Jari Salonen kertoo tiedotteessa.

Lahdessa tapahtuma järjestetään 11.–12. syyskuuta.

– Olemme innoissamme uuden lajin suurtapahtuman saamisesta kaupunkiimme ja upealle stadionillemme, kommentoi Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

41. Vaahteraliigakausi käynnistyy lauantaina 23. toukokuuta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut