Lahti ja Klagenfurt kisaavat Ironmanin MM-kilpailusta

Lahti hakee vuoden 2022 Ironmanin puolimatkan MM-kilpailuja. Viime kesänä Lahden Ironman-kilpailun voitti Tanskan Daniel Baekkegård. Mirja Hussain

Lahti on päässyt loppusuoralle asti triathlonin Ironman 70.3 MM-kisahaussa. Vuoden 2022 puolimatkan MM-isäntäehdokkaista ovat jäljellä kaksi finalistia, Lahti ja Itävallan Klagenfurt.

Ironman 70.3 MM-kilpailut on kahden päivän tapahtuma, jossa kilpailevat sekä ammattilaiset että ikäryhmäurheilijat. Naiset ja miehet kilpailevat eri päivinä.

– Meillä on kaksi paikkakuntaa (Lahti ja Klagenfurt), jotka ovat osoittaneet ansaitsevansa tämän mahdollisuuden isännöidä maailman laadukkainta triathlontapahtumaa, kertoo tiedotteessa Andrew Messick, Ironmanin presidentti ja toimitusjohtaja.

– Nämä kaupungit pystyvät tarjoamaan urheilijoille poikkeuksellisen hienon kilpailukokemuksen, tapahtumapaikat ja paikallista kulttuuria, mutta ne varmasti houkuttelevat mukaan myös urheilijoiden perheitä ja ystäviä ympäri maailmaa.

Viime vuonna Ironman 70.3 MM-kilpailu järjestettiin Ranskan Nizzassa. Tänä vuonna kilpailu käydään Uuden-Seelannin Taupõessa (Uusi-Seelanti) ja ensi vuonna Yhdysvalloissa Utahin St. Georgessa.

Lahti on isännöinyt Ironman 70.3 Finland -tapahtumaa vuodesta 2018 alkaen ja ilmoittautuminen ensi kesän tapahtumaan on vielä auki. Puolimatkan triathlonkilpailu järjestetään lauantaina 27. kesäkuuta.

Ironman-konserni osti Finntriathlonin - Finntriathlon järjestää kisan myös Lahdessa

Klagenfurtissa järjestetään puolestaan Ironman Austria-Kärnten ensi kesänä sunnuntaina 5. heinäkuuta. Sekä Lahden että Klagenfurtin tapahtumat järjestetään myös vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.