Fourcade nousi Björndalenin kupeeseen

MM-kulta on Martin Fourcadelle Anterselvan kisojen ensimmäinen ja uran 12:s. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Ranskalainen ampumahiihtolegenda Martin Fourcade huusi kiukusta ampumahiihdon MM-kisojen normaalimatkan maalissa. Fourcade saavutti kilpailussa uransa 11:nnen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden, mutta siinä vaiheessa hän uskoi antaneensa voiton avaimet norjalaiselle Johannes Thingnes Bölle.

Fourcade paukutteli Italian Anterselvassa asettaan erehtymättä 20 kilometrin kilpailun kolmella ensimmäisellä ampumapaikalla. Viimeiseltä pystypaikalta tuli yksi huti.

– Ajattelin heti, että annoin siinä Johannekselle mahdollisuuden. Ja normaalisti hän myös käyttää saamansa tilaisuudet, Fourcade kertoi ruotsalaiselle Aftonbladetille .

Tällä kertaa Bölle kertyi kaksi ohilaukausta, kun hän ampui sakon myös viimeiseltä ampumapaikalta. Hän jäi 38 sekunnin erolla hopealle.

– Olen iloinen ja ylpeä, kun olen noussut vaikean viime kauden jälkeen maailmanmestariksi. Tämä merkitsee minulle todella paljon, Fourcade ihasteli voiton selvittyä.

Fourcaden 11 kultamitalin MM-saalis sivuaa norjalaisen Ole-Einar Björndalenin ennätystä. Fourcadella on myös neljä olympiavoittoa ja 12:s MM-kulta sekaviestistä.

Suomalaisille kasaantui huteja

Olli Hiidensalo oli kilpailussa 66:s, Tero Seppälä 87:s ja Jaakko Ranta 95:s.

– Oli aika haastavat olosuhteet penkalla, mutta viisi sakkoa oli ehdottomasti liikaa, Hiidensalo totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälälle kasaantui yhdeksän ja Rannalle seitsemän sakkoa.

– Ensimmäisellä makuulla oli kyllä tosi kovaa tuulta. Sitä oli vaikea hallita. Sen jälkeen seuraavat kolme paikkaa sai ampua paineettomasti, muttei siitä oikein mitään kuitenkaan tullut, Seppälä tiivisti kilpailunsa.

Rannalla on ollut koko ajan vaikeaa MM-kisojen ampumapaikalla.

– En oikein tällä hetkellä tiedä, mitä pitäisi muuttaa, että saisin kudit sisälle ja taulut kaatumaan, Seppälä tunnusti.

Torstaina MM-ohjelmassa on parisekaviesti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut