Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin

Sunnuntaina Minisalpausselkä-hiihdoissa nähtiin, että Hiihtostadionilla riittää lunta. Mirja Hussain

Suvi Lempinen

Salpausselän kisojen ladut läpäisivät viikonloppuna Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS:n) lumikontrollin, mutta yhdistetyn maailmancupin hiihtoreittiä joudutaan muuttamaan. Yhdistetyn kisa oli alun perin tarkoitus hiihtää pohjoisen puolen lenkillä, mutta päätöksen mukaan yhdistetyn hiihto-osuus hiihdetään kokonaan etelän puolen laduilla. Hiihtomatka pysyy tästä huolimatta samana.

– Etelän puolella on leveämpi latu. Pohjoisen puolella, eli Teivaan puolella, voidaan hiihtää perinteisellä hiihtotavalla maastohiihdon maailmancupissa, kertoo pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

FIS:n puolesta ladut tarkisti Annmari Viljanmaa, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu. Viimeisinkään vesisade ei näytä uhkaavan kisaohjelmaa.

– Tarvitsemme kisaa varten rataa vain viisi kilometriä ja stadionalueen, ja se pitäisi pystyä pitämään kunnossa. Kaupunki on rakentanut lumipatjaa niin paljon, että se on vielä paksu, Kolu sanoo.

– Olen luottavaisin mielin, että kilpailut saadaan pidettyä normaalimatkoilla, ettei tarvitse edes lyhentää reittiä, mutta täytyy sanoa, että tämä on ollut kaiken kaikkiaan hermoja raastava talvi, Juha Kolu myöntää.

Salpausselän kisajärjestäjät eivät ole huolissaan – lumitilannetta tarkkaillaan päivittäin, jopa tunneittain

Kisaladuille pääsee toistaiseksi hiihtämään normaalisti, mutta tiistailta siirrettiin koulujen väliset hiihtokilpailut myöhäisempään kevääseen Salpausselän kisojen vuoksi, kertoo Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

– Uskomme, että se ymmärretään. Kokonaan emme pysty sulkemaan latuja (kuntohiihtäjiltä). Yritämme vähentää latujen ajamista koneella. Se aina kuluttaa latuja, Lanki sanoo.

Lunta tykitetään todennäköisesti tälläkin viikolla, jos edes yöpakkasia on. Varastossa lunta ei juurikaan ole.

Salpausselän kisat järjestetään vajaan parin viikon päästä, 28.2.–1.3.

Juttua korjattu 17.2. kello 17.50. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että yhdistetyn kisassa oli alun perin tarkoitus käyttää sekä eteläisen että pohjoisen puolen lenkkejä. Tosiasiassa kisaa oli suunniteltu kokonaisuudessaan pohjoisen puolelle, mutta se päätettiin nyt siirtää etelän puolelle.

Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"

Pääkirjoitus Talvi petti Finlandian

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 2. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 3. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 4. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 5. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 6. Kevätaurinko helli tiistaina- alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 13. Varmuusvarastot avattiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta kaikki eivät vieläkään ole saaneet hengityssuojaimia
 14. Laulaja Eero Aven on kuollut
 15. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.