Salppuri läpäisi lumikontrollin, mutta yhdistetyn reittiin tulee muutos – koulujen väliset hiihtokisat peruttiin

Sunnuntaina Minisalpausselkä-hiihdoissa nähtiin, että Hiihtostadionilla riittää lunta. Mirja Hussain

Suvi Lempinen

Salpausselän kisojen ladut läpäisivät viikonloppuna Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS:n) lumikontrollin, mutta yhdistetyn maailmancupin hiihtoreittiä joudutaan muuttamaan. Yhdistetyn kisa oli alun perin tarkoitus hiihtää pohjoisen puolen lenkillä, mutta päätöksen mukaan yhdistetyn hiihto-osuus hiihdetään kokonaan etelän puolen laduilla. Hiihtomatka pysyy tästä huolimatta samana.

– Etelän puolella on leveämpi latu. Pohjoisen puolella, eli Teivaan puolella, voidaan hiihtää perinteisellä hiihtotavalla maastohiihdon maailmancupissa, kertoo pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

FIS:n puolesta ladut tarkisti Annmari Viljanmaa, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu. Viimeisinkään vesisade ei näytä uhkaavan kisaohjelmaa.

– Tarvitsemme kisaa varten rataa vain viisi kilometriä ja stadionalueen, ja se pitäisi pystyä pitämään kunnossa. Kaupunki on rakentanut lumipatjaa niin paljon, että se on vielä paksu, Kolu sanoo.

– Olen luottavaisin mielin, että kilpailut saadaan pidettyä normaalimatkoilla, ettei tarvitse edes lyhentää reittiä, mutta täytyy sanoa, että tämä on ollut kaiken kaikkiaan hermoja raastava talvi, Juha Kolu myöntää.

Salpausselän kisajärjestäjät eivät ole huolissaan – lumitilannetta tarkkaillaan päivittäin, jopa tunneittain

Kisaladuille pääsee toistaiseksi hiihtämään normaalisti, mutta tiistailta siirrettiin koulujen väliset hiihtokilpailut myöhäisempään kevääseen Salpausselän kisojen vuoksi, kertoo Lahden liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

– Uskomme, että se ymmärretään. Kokonaan emme pysty sulkemaan latuja (kuntohiihtäjiltä). Yritämme vähentää latujen ajamista koneella. Se aina kuluttaa latuja, Lanki sanoo.

Lunta tykitetään todennäköisesti tälläkin viikolla, jos edes yöpakkasia on. Varastossa lunta ei juurikaan ole.

Salpausselän kisat järjestetään vajaan parin viikon päästä, 28.2.–1.3.

Juttua korjattu 17.2. kello 17.50. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että yhdistetyn kisassa oli alun perin tarkoitus käyttää sekä eteläisen että pohjoisen puolen lenkkejä. Tosiasiassa kisaa oli suunniteltu kokonaisuudessaan pohjoisen puolelle, mutta se päätettiin nyt siirtää etelän puolelle.

Salppurin perinteinen hiihtokoitos loi haasteen – "Rankka reitti, mutta on kiva hiihtää samoja latuja kuin maailman huiput"

Pääkirjoitus Talvi petti Finlandian

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 2. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 3. Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 4. Henkilöauto suistui tieltä Lahdessa – katkaisi valopylvään ja puun
 5. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset
 6. Koronapelot laimentuivat – suomalaiset ryntäsivät ostamaan lomamatkoja Välimerelle
 7. Vastaa kyselyyn: Miten sinä vietät kesälomasi tänä kesänä? Kerro meille!
 8. Pelicansin Alex Lindroosin alkukesä ollut totutusta poikkeava: "Onhan se hieman outoa"
 9. Mansikkatilan kesätyösopimuksista syntyi riitaa, kun työn alkamispäivämäärä lykkääntyi: viljelijän mukaan maataloustyön luonne on vakioporukalle itsestäänselvyys
 10. Perinteiset Lahden Kalamarkkinat perutaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi
 11. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii puuttumaan alaikäisten mielenterveyden häiriöihin yhä varhaisemassa vaiheessa
 12. Lahden konserttitalon taustayhtiöiden rikostutkinta venyy syksyyn – Poliisi vaikenee täysin, mitä asiassa on selvinnyt
 13. Lukijalta: Lahti Events vastaa KymiRingistä Jorma Ratialle
 14. Mies jätti 196 euron taksikyydin maksamatta
 15. Lukijalta: Suomen mansikkasatoa pelastamassa – mikä meni pieleen?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.