Nairo Quintana voitti Tour de La Provencen – Jaakko Hänninen polki sijalle 34

Jaakko Hänninen sijoittui Tour de La Provencen päätösetapilla 68:nneksi. Eino Hänninen

ESS

Neljän etapin Tour de La Provence -maantiepyöräilykilpailu huipentui viimeiseen 170,5 kilometrin taipaleeseen.

Etapilla nähtiin jännittävä neljän ajajan irtiotto. Irtiottoryhmän kirissä nopein oli Owain Doull. Muutaman sekunnin voittajan perään maalilinjan ylitti kolumbialainen Nairo Quintana, joka kruunattiin koko kilpailun voittajaksi.

Vaihteleva etappi oli suosiollinen vahvalle irtiottoryhmälle. Tämä oli hyvin tiedossa jokaisella joukkueella, ja sopivaa ryhmää yritettiin muodostaa ensimmäisen tunnin aikana. Näissä rajuissa yrityksissä oli mukana myös Jaakko Hänninen.

Kauden avauskilpailunsa Provencessa ajanut Hänninen oli päätösetapilla 68:s (+1:40) ja kokonaiskilpailussa mukavasti 34:s (+7:21).

– Tänään yritettiin hatkaan, mutta emme siinä onnistuneet. Sen jälkeen ykköstehtävänä oli meidän 11. sijalla olleen Aurélien Paret-Peintren auttaminen ja hänen sijansa säilyi. Tour de La Provence oli minulle mainio kilpailu avata kisakausi. Nyt tuli heti kovia kilometrejä jalkoihin. Tästä on hyvä rakentaa kuntoa kevättä kohti, Jaakko Hänninen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 2. Vesilinnut pääsevät syksyllä omaan kotiin – Heinolan Lintutarhalle rakennettavassa talossa on 450 neliötä ja erikoinen viherkatto
 3. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 4. Maakuntarajan sulkeminen sai joidenkin hulluuden kukkimaan - ensimmäinen päivä Levannon tarkastuspaikalla Nelostiellä sujui pääosin rauhallisesti
 5. Lahden taloyhtiöiden siivoussopimukset on pidetty korona-aikana ennallaan, "siivousta kohdennettu kriittisiin kohtiin"
 6. Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten
 7. "Se oli taistelua joka vaiheessa" – Naisten asepalvelus täyttää huhtikuun alussa 25 vuotta, ja siitä on kiittäminen Kaarina Buure-Hägglundia
 8. Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – nettipalvelut ovat houkutelleet hyvin kävijöitä: "Kasvua on ollut 1 144 prosenttia"
 9. Korona kiusaa matkailun ystäviä – viisi vinkkiä matkakuumeen lievitykseen
 10. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 11. Kärkölästä löytyneet konkurssifirman jätteet oli tuotu maakunnan ulkopuolelta
 12. Pääkirjoitus: Pormestarin valinnassa on olennaista avoimuus ja läpinäkyvyys
 13. Katujen tehopuhdistus käynnistyi Lahdessa, siirtokehotukset olivat menneet perille viimevuotista paremmin – "Kun pyhään peltilehmään joku kajoaa, niin kyllähän se voi mennä tunteisiin"
 14. Markus Pirttijoen Esalainen: Megatrendi, joka alkoi järkkyä vain viikoissa
 15. Poliisi käännytti aamuyhdeksään mennessä 121 ajoneuvoa Uudenmaan tarkastuspisteillä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.