"Muutamasta pallosta oli kiinni" – Kontisen ja Struffin ensimmäinen yhteinen loppuottelu päättyi tappioon Rotterdamissa

Henri Kontinen hävisi ensimmäisen yhteisen loppuottelunsa saksalaisparinsa Jan-Lennard Struffin kanssa. Mikko Stig / LEHTIKUVA
STT

STT

Henri Kontisen ja hänen saksalaisparinsa Jan-Lennard Struffin ensimmäinen yhteinen loppuottelu päättyi tappioon Rotterdamin ATP-tennisturnauksessa. Ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut kukistivat Kontisen ja Struffin nelinpelin loppuottelussa erin 7–6 (7–5), 4–6, 10–7.

– Pienet marginaalit, Kontinen totesi ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi Kontisen ja Struffin syöttövuorolla, ja ranskalaiset mursivat Struffin syötön heti ottelun ensimmäisessä pelissä. Kontinen ja Struff kuittasivat vahingon avauserän kuudennessa pelissä, jossa he mursivat Herbertin ja Mahutin syötön ja tasoittivat 3–3:een. Tämän jälkeen avauserä eteni vuorovedolla katkaisupeliin, jonka ranskalaiset veivät 7–5. Erän viimeinen piste oli Kontisen syöttö, jonka Herbert ja Mahut voittivat.

Toisen erän Kontinen ja Struff avasivat syötönmurrolla Mahutin ollessa syöttövuorossa. Tämän jälkeen kumpikin pari piti syöttönsä, ja erä meni Kontiselle ja Struffille 6–4.

"Iso askel otettu tällä viikolla"

Superkatkaisupeli eteni tasatahtia, kunnes ranskalaiset menivät 8–6-johtoon ja pitivät etunsa 10–7-erävoittoon asti.

– Ekassa erässä kolme eräpalloa, jotka he tosin pelasivat loistavasti, että ei voi jäädä hirveästi jossiteltavaa siitä. He pelasivat paremman tie-breakin, tai oikeastaan molemmat tie-breakit. Muutamasta pallosta oli kiinni. Vastustaja oli parempi tänään, Kontinen tunnusti.

Kontinen ja Struff ovat nyt pelanneet kymmenen ottelua, joista he ovat voittaneet kahdeksan. Australian avoimissa he etenivät puolivälieriin ja hävisivät turnausvoittajille, ja Rotterdamista parin toinen turnaus toi finaalipaikan.

– Totta kai jokainen voitto mitä saadaan alle, tuo itseluottamusta, ja löytyy se yhteinen peli. Iso askel otettu varmasti tällä viikolla eteenpäin, Kontinen arvioi.

Kontinen ja Struff suuntaavat seuraavaksi Dubaihin, missä pelattava ATP 500 -turnaus käynnistyy 24. helmikuuta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut