KHL-legenda kaatoi Jokerit kenttämestarin erikoisesta huolimatta

Jokereiden Jesse Joensuu juhlii joukkueen ensimmäistä maalia. Mikko Stig / LEHTIKUVA
STT

STT

Jokerien ja KHL-legenda Sergei Mozjakinin edustaman Metallurg Magnitogorskin jääkiekko-ottelusta muodostui trilleri. Liigan kaikkien aikojen ottelu-, maali-, syöttö- ja pistepörssiä johtava Mozjakin pönkitti saldoaan 1+2 tehoin 4–3-rankkarivoitossa.

Jokerien Veli-Matti Savinainen viimeisteli 1–0-maalin ja alusti syötöllään Saku Mäenalaisen 2–2-tasoituksen. Savinainen ehti pelata Mozjakinia vastaan ennen Jokeri-pestiään kolmessa muussa KHL-seurassa. Hän ei kummeksu, miten 38-vuotias venäläishyökkääjä on koonnut tililleen 644 ottelussa 340 maalia, 391 syöttöä ja 731 tehopistettä.

– Kaverilla on hyvä veto ja maltti kiekon kanssa. Viimeisen päälle pelimies, ei muuten olisi tuollaisia tehoja, Savinainen kehuu.

Jokerien runkosarja kestää enää vain kaksi ottelua kotona ja vieraissa. Joukkue hakee parasta mahdollista virettä sekä pudotuspelit vastustajineen kalenteriin määrittelevää sijoitusta loppusuoralla.

– Hyvä kokeilla vielä tarvittaessa eri juttuja. Ja ottaa niitä käyttöön pudotuspeleissä, Savinainen juoni.

Kupletin juoni ennen lauantain mittelöä tiedettiin hyvin. Venäläisvieraan ylivoimapelin vahvuus tunnettiin, ja se tuottikin kaksi osumaa isäntien yhtä vastaan.

– Kaveri voitti erikoistilannepelaamisen. Sitä kautta sai edun ja voitti, Savinainen myönsi.

Erikoinen maali ja hallinta

Taiston ihmeellisintä osumaa hämmästeltiin mittelön puolivälissä, kun Jokerien Saku Mäenalanen viimeisteli niin sanotun kenttämestarin erikoisen. Hänen laukauksensa poukkosi päätypleksistä maalivahti Vasili Demtshenkon pohkeeseen ja siitä maaliin.

– Saatiin vähän onnellakin maali. Töitä pitää tehdä ja jalkojen liikkua, niin saadaan luotua maalipaikkoja, Savinainen taustoitti.

Jokerit vaikutti painostuksensa takia etenevän voittoon, mutta toisin kävi.

– Toisen erän maalipaikat 8–0 meille. Oli myös paikat ratkoa jatkoajalla. Tehottomuutta, Jokerien vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki kuvasi Viasat-tv:n haastattelussa.

Harvinaista sekin, että Jokerien maalilla aloitti ja loppuun asti torjui Antti Niemi ykkösvahdiksi jo syksyllä kiilanneen Janis Kalninsin sijaan.

– Olisi ansainnut voiton. Kaikkemme yritettiin, tasainen peli, Savinainen kiteytti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.