Pystypaikka tuhosi Seppälän ja Hiidensalon menestysmahdollisuudet

Tero Seppälä keräsi pystypaikalta kolme sakkoa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomalaiset jäivät jälleen kauas menestyssijoista, kun ampumahiihdon MM-kisat jatkuivat miesten pikakilpailulla lauantaina. Perjantaiseen naisten sprinttiin erona oli se, että sunnuntain takaa-ajossa nähdään kaksi suomalaista miesten kisassa. Naisistahan vain Kaisa Mäkäräinen otti paikan sunnuntain takaa-ajoon.

Suomalaisista paikan takaa-ajon 60 miehen joukkoon ottivat Tero Seppälä (52:s) ja Olli Hiidensalo (55:s). Paremmat sijat katosivat kummallakin pystyammuntaan, josta Seppälälle kolme sakkoa ja Hiidensalolle kaksi. Makuut he nakuttivat nätisti nollille.

Seppälällä toki ongelmat alkoivat jo ennen pystypaikkaa. Meno ladulla tyssäsi tyystin Anterselvan aurinkoisessa ja lämpimässä iltapäivässä.

– Makuu oli hyvä, tänä talvena on monesti kaatunut kisa jo siihen. Nyt oltiin pelissä mukana. Mutta sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Keli lämpeni nopeasti, emmekä ehtineet reagoida siihen tai sitten valitsin itse kenties liian kylmän kelin sukset. Ladulla alkoi painamaan, ja se näkyi sitten pystypaikalla. Pitää ensi kesänä treenata lisää, jotta kestää, Seppälä puhisi maalissa yhä lämpimänä hikisen kisan jälkeen.

– Tänä talvena onnistuttu tosi hyvin suksien kanssa. Eihän sitä toivoisi, että MM-kisoissa sattuu se huonon onnen päivä. Onneksi on vielä matkoja jäljellä.

Hiidensalolla ei kalusto-ongelmia ollut, mutta 1 600 metrin korkeus uuvuttaa silti.

– Haastava oli pystyammunta, vaikka yritinkin säästää. Tulla paikalle hiljaa, rauhassa, mutta siinä pitäisi suoriutua nopeasti, kun alkaa sitten jo tärinäkin tulla (liian kauan tähtäillessä), Hiidensalo kuvaili strategiaansa.

Jaakko Rannan henkilökohtainen MM-debyytti toi 93. sijan. Ranta ampui makuulta kolme sakkoa ja pystystä yhden.

– Ei auta synkistellä, ensimmäinen MM-kisa ja suunta ei kuin ylöspäin, viime vuonna Östersundin MM-kisoissa viestissä mukana ollut Ranta totesi.

Venäjälle voitto - ja dopingutelut

Kisan voitti Venäjän Aleksandr Loginov ennen ranskalaisia Quentin Fillon Maillet'ta ja Martin Fourcadea. Loginov oli Östersundissa viime vuonna sprinttikakkonen, nyt tuli ensimmäinen MM-kulta Venäjän miesampumahiihtäjille 12 vuoteen.

Ja Loginoville tulivat myös kysymykset dopingista, tietenkin. Loginov kun oli kilpailukiellossa 2014–16 dopingin takia. Ja kuin sattumalta Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti lauantaina, että Venäjä menettää vuoden 2014 Sotshin olympialaisten miesten viestikullan Jevgeni Ustjugovin dopingrikkeiden takia.

– Rakensimme juuri vaimoni kanssa talon. Kutsumme sinne kaikki seuraamaan päivittäisiä rutiinejani. Se näyttää puhtauteni, Loginov piikitteli vastauksessaan median suuntaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut