Nokia karkasi Lahti Ringeteltä viimeisessä erässä – Sinitakkien kokoonpanosta puuttui useita pelaajia

Lahti sai harjoitella Nokiaa vastaan ylivoimakuvioita useasti, mutta vain Tanja Eloranta onnistui ylivoimalla maalinteossa. Katja Luoma

Janne Urpunen

Lahti Ringette ei onnistunut yllättämään Nokiaa ringeten SM-sarjan ylemmässä jatkosarjassa. Hallitseva Suomen mestari vei molemmat sarjapisteet maalein 7–3 (2–0, 1–2, 1–1, 3–0).

Lahti kamppaili hyvin ottelun kolme ensimmäistä neljännestä, mutta viimeisessä tuli noutaja.

– Nokian nopea neljäs maali meidän tasoituksen jälkeen oli ottelun kulminaatiopiste. Raesola ( Elina) pääsi mielipaikalleen ja veti jäitä pitkin. Se tuli pahaan paikkaan, Sinitakkien päävalmentaja Kari Ollila jutteli.

Lahti oli jäi toisen erän alussa jo 0-3-alakynteen, mutta nousi tasoihin Essi Sarmalan, Tanja Elorannan ja Veera Kosken osumilla. Sitten iski Raesola kaksi ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän täyttymistä.

Ollila näki joukkueensa otteissa tappiosta huolimatta hyvää.

– Meillä on monesti ollut vaikeuksia päästä omista pois Nokiaa vastaan, mutta siinä onnistuttiin nyt paremmin. Haastettiin Nokian puolustuskolmiota ja saatiin hankittua niille paljon jäähyjä.

Nokialle puhallettiin peräti tusina kahden minuutin rangaistusta, mutta Lahti onnistui vain kertaalleen pakkopelissä, kun Eloranta sivalsi kahden naisen ylivoimalla.

Lahden kokoonpanosta puuttuivat eri syistä Krista Lanteri, Kiia Ollila, Sara Saarinen ja Nia Toivonen, mutta Ollila ei selitellyt tappiota kokoonpanohuolilla.

Kosken Veera ja Jutilan Inka saivat paikan näyttää. Molemmat hoitivat tonttinsa. Veera oli hyvä kaksinkamppailuissa ja teki maalinkin.

Maali oli Kosken toinen SM-sarjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.