Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomen hiihdon huolto epäonnistui, Niskanen vasta 27:s: "En kyllä olisi uskonut, että tällä vireellä jää minuutin kärjestä"

Iivo Niskanen jäi kauas kärjestä maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan kilpailussa Ruotsissa. Niskanen hävisi 15 kilometrillä minuutin ja kahdeksan sekuntia kisan voittaneelle Norjan Sjur Röthelle.

Norjalaiset ottivat väliaikalähtökisassa neljä kärkisijaa. Sormivammansa jäljiltä cup-laduille palannut Johannes Hösflot Kläbo oli kuitenkin vasta 31:s.

Niskanen menetti vielä Östersundin stadionalueella vauhtinsa, kun hän kaatui liukuessaan kohti maalia.

– Lopussa tuli 15 sekuntia lisää, kun könysin tuohon, Niskanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– En kyllä olisi uskonut, että tällä vireellä jää minuutin kärjestä, hän jatkoi.

Östersundin kisa avasi Ruotsissa ja Norjassa hiihdettävän pohjoismaisen kiertueen. Se jatkuu huomenna perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisalla, johon Niskanen lähtee noin 50 sekunnin päässä kolmossijasta.

Niskanen arvioi, ettei suksissa pitänyt olla vikaa, mutta hän menetti asemiaan laskuosuuksilla.

– Ei oltu nyt paras huoltoryhmä, Niskanen totesi Ylelle ja sanoi, ettei pysynyt edes laskussa toiseksi hiihtäneen Simen Hegstad Krügerin perässä.

Muista suomalaisista Markus Vuorela jäi lähes kaksi minuuttia kärjestä. Lari Lehtosen ja Lauri Vuorisen ero Rötheen kasvoi yli kahden ja puolen minuutin.

Pärmäkoski jäi Johaugin vauhdista yli minuutin

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt parhaana suomalaisena seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupissa Ruotsin Östersundissa. Pärmäkoski hävisi pohjoismaisen kiertueen avauskisassa voittaja Therese Johaugille minuutin ja 15 sekuntia, kun matkana oli 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Ruotsissa ja Norjassa neljällä paikkakunnalla hiihdettävä kiertue on Pärmäkosken tämän kauden päätavoite, varsinkin kun vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertue jäi häneltä väliin sairastumisen takia.

Kiertueen alku ei ollut Pärmäkoskelle paras mahdollinen, sillä ero kärkikaartiin kasvoi suureksi.

Östersundissa Pärmäkosken edellä oli viisi norjalaista. Johaugin johdolla norjalaiset ottivat kolmoisvoiton, sillä Heidi Weng oli toinen ja Ingvild Flugstad Östberg kolmas. Pärmäkosken edelle menivät myös Ruotsin Ebba Andersson nelossijallaan, Norjan Ragnhild Haga viidentenä ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen kuudentena.

Johaug otti kiertueella heti komennon, sillä Weng jäi hänen vauhdistaan 45 sekuntia. Pärmäkoski oli kolmossijasta 28 sekunnin päässä.

– Oli odotettavissa, että keula menee menojaan. En ole huolissani, Pärmäkoski sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 27:s, Laura Mononen 34:s ja Anne Kyllönen 42:s. Niskanen jäi kärjestä lähes kaksi minuuttia, Mononen ja Kyllönen yli kaksi minuuttia.

Naisten kiertue jatkuu sunnuntaina perinteisen hiihtotavan takaa-ajolla.

– Rohkeasti pitää lähteä huomenna, Pärmäkoski sanoi Ylelle.