Kaveriporukan Finlandia Hike korvaa hiihtotapahtuman kävelyllä - "Käännetään huono talvi voitoksi"

Finlandia-hiihto jouduttiin perumaan. Siihen aikoneet kaverukset suunnittelevat nyt pitkää kävelylenkkiä. Sami Kuusivirta

Suvi Lempinen

Viikon päästä lauantaina Finlandia-hiihdon sijaan on tarjolla kävelyseuraa. Finlandia-hiihdon peruuntuminen sai paikalliset kaverukset innostumaan 50 kilometrin kävelystä. Kävely sai nimen Finlandia Hike, ja siitä luotiin tapahtuma Facebookiin. Perjantaina päivällä 28 ihmistä oli ilmoittanut Facebookissa osallistuvansa tapahtumaan ja 345 ihmisiä oli siitä kiinnostunut.

– Tämä lähti ihan kaveriporukan jutusta. Tulikin enemmän kiinnostusta. Tämä ei ole virallinen tapahtuma. Hyvin vapaamuotoisesti käydään porukassa patikoimassa. Se ei maksa kenellekään mitään eikä velvoita mihinkään, kertoo Mikko Kittelä.

Kittelä suunnittelee tapahtumaa Hermanni Skofeltin ja Timo Puolakan kanssa. He ovat olleet yhteydessä Finlandia-hiihdon organisaatioon, jossa kävelytempaukseen on Kittelän mukaan suhtauduttu positiivisesti. Finlandia-hiihto ei ole tapahtuman järjestäjiä.

Finlandia Hikessä on kaksi matkaa, 15 ja 50 kilometriä. 50 kilometrin reitti kulkee osittain Finlandia-hiihdon latupohjaa, mutta reitin suunnittelu on vielä kesken. Kävelijät lähtevät Urheilukeskuksesta 22. helmikuuta aamukahdeksalta.

– Hyödynnetään upeita maastoja ja käännetään huono talvi voitoksi tällä tavalla, että käydään liikkumassa ja ollaan iloisia, Mikko Kittelä sanoo.

Finlandia-hiihdon peruuntumisesta aiheutuu tuntuvat taloudelliset menetykset – "Lumivarmuus on ensiarvoisen tärkeää"

Lahtelaiset ikineuvokset olivat valmiita viivalle – "Finlandia-hiihto on ollut aina se perinteisin ja tärkein"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.