Pelicans jatkoi nuorisokolmikon sopimuksia

Jasper Patrikainen jatkaa Pelicansin maalilla myös kaudella 2020-21. Mirja Hussain

Tyhjennysmyynnin vuoksi otsikoissa pyörinyt Pelicans tiedotti perjantaina tehneensä jatkosopimukset maalivahti Jasper Patrikaisen sekä keskushyökkääjien Artturi Toivolan ja Sakke Hämäläisen kanssa. Kolmikon sopimukset kattavat ensi kauden. Hämäläisen sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2021–22.

19-vuotias Patrikainen on lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti, joka voitti toissa kaudella alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja viime kaudella A-nuorten SM-liigan parhaan maalivahdin palkinnon. Tällä kaudella Patrikainen on pysäyttänyt kiekkoja pääsääntöisesti Mestiksessä Heinolan Peliittojen maalilla sekä tehnyt Liiga-debyyttinsä Pelicans-paidassa.

​​​​​​​– Patrikainen on hyvällä kehityksen tiellä oleva nuori maalivahti, joka pääsee jo nyt loppukaudella ottamaan torjuntavastuuta myös Liiga-tasolla. Miehellä on kaikki edellytykset kasvaa huippumaalivahdiksi, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen luonnehtii Pelicansin verkkosivuilla.

Antti Tyrväiselle kahden vuoden jatkosopimus Pelicansiin – hyökkääjä siirtyy loppukaudeksi lainalle HIFK:hon

21-vuotias Toivola on vakiinnuttanut paikkansa lahtelaisten kokoonpanossa ja pelaa tällä hetkellä toista täyttä Liiga-kauttaan.

​​​​– Toivola on kaikessa hiljaisuudessa kypsynyt hyvätasoiseksi Liiga-pelaajaksi, mutta tiedämme, että miehestä on saatavissa vielä paljon enemmän irti, Laukkanen kertoo.

Toivolan tavoin 21-vuotias Hämäläinen dominoi vielä viime kaudella nuorten SM-liigaa ja mies valittiin kauden päätteeksi sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tällä kaudella hän on vakiinnuttanut paikkansa Mestiksessä Peliittojen vastuunkantajana ja tehtaillut 31 pelaamassaan ottelussa pisteet 13+17. Liiga-kokemusta on karttunut kymmenen ottelun verran.

​​​​​– Hämäläinen on oman juniorimyllyn tuotos, joka huipputehokkaan viime kauden jälkeen on ottanut selkeän harppauksen ja murtautunut Peliittojen ratkaisupelaajaksi. Seuraava luonnollinen askel on murtautua Liiga-tasolle, Laukkanen kuvailee.

Aiemmin perjantaina Pelicans tiedotti hyökkääjä Antti Tyrväinen, 30, kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Tyrväinen pelaa kuluvan kauden loppuun lainasopimuksella Helsingin IFK:ssa.

Pelicansin perusteellinen tyhjennysmyynti ei ota loppuakseen – Jesse Mankinen jatkaa kauden loppuun Sveitsissä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.